Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Čtvrtfinále ve znamení famózních obratů. O medaile si zahraje Portugalsko a Kazachstán

Po nedělním postupu Brazilců a Argentinců zkompletovali semifinálové kvarteto na mistrovství světa futsalistů Portugalci a Kazaši. Prvně jmenovaní otočili prestižní souboj národních týmů z Pyrenejského poloostrova, v němž zdolali Španělsko 4:2 po prodloužení. Kazachstán smazal náskok Íránu a těsně před koncem rozhodl o vítězství 3:2.

Ricardinho (vpravo) v dresu portugalské reprezentace
zdroj: twitter.com/ricardinho10

Mistři světa z let 2000 a 2004 Španělé, kteří v pátek porazili českou reprezentaci 5:2, si dvoubrankový náskok vytvořili v úvodu druhého poločasu trefami Adolfa a Adriho. 

Portugalcům se ale podařilo vyrovnat, o což se postarali André Coelho se Zickym, a v prodloužení zápas otočili stejně jako ve finále posledního evropského šampionátu v roce 2018. Nejprve si vlastní gól vstřelil José Raya a při power-play Španělska stanovil konečný výsledek Pany Varela. 

Nejlepším výsledkem Portugalska je bronz z roku 2000, na minulém MS v roce 2016 skončilo čtvrté. V semifinále se utká s Kazachstánem, který po prvním poločase prohrával 0:2, ale ve druhém třikrát skóroval.

Ve 25. minutě si smolně srazil míč do sítě brankář Íránu Alireza Samimi, krátce nato vyrovnal Arnold Knaub a obrat dokonal v závěru po třetí asistenci naturalizovaného Brazilce Douglase přesnou střelou Taynan.

Kazaši tak pokračují v historickém tažení. Při dosavadních dvou účastech na mistrovství světa bylo jejich maximem 11. místo.

Mistrovství světa ve futsalu v Litvě - čtvrtfinále:

Španělsko - Portugalsko 2:4 po prodl. (2:2, 0:0).

Írán - Kazachstán 2:3 (2:0).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články