Statečný vzdor nestačil. Futsalisté prohráli s Brazílií, opět řádil Ferräo

Po vítězství 5:1 nad Panamou se české futsalové reprezentaci Brazilce zaskočit nepodařilo. S favoritem mistrovství světa držela krok první poločas, ale ve druhém inkasovala čtyřikrát a prohrála 0:4. Bilancí 2+1 opět zazářil nejlepší střelec turnaje Ferräo. Skupinovou fázi uzavře národní tým v neděli proti Vietnamu.

"Musíme porazit Vietnam. Pro mě je důležité, aby kluci zvedli hlavu a zanalyzovali si zápas s Brazílií. Podle mě jsme odehráli velice slušný zápas," řekl trenér Neumann v nahrávce pro média od FAČR. "Je mi líto kluků, protože si sáhli až na dno. Škoda začátku druhé půle," doplnil kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brazílie – Česko

Češi v litevské Klajpedě hráli v první půli s Brazilci vyrovnanou partii, i když gólmana Gerčáka dvakrát zachránila branková konstrukce. Šance si ale vytvořil i Neumannův tým, největší zahodili Seidler se Slováčkem.

Po přestávce už Jihoameričané potvrdili roli jasného favorita. Mezi 23. a 24. minutou se dvakrát trefil Ferräo, nejlepší futsalista světa za poslední dva roky. "Jakmile dáme tomuto hráči prostor a necháme ho veprostřed převzít balon jeden na jednoho, tak je to smrtelné," podotkl Neumann.

Gerčáka poté překonali ještě kapitán Rodrigo a těsně před koncem Marlon. Národní tým tak s Brazílií prohrál i poosmé v historii. "Kdybychom vydrželi ještě nějakých osm devět minut v druhém poločase, tak si myslím, že by Brazílie znervózněla a měli bychom určitě šanci v útoku," dodal Neumann.

Do osmifinále turnaje projdou dvě nejlepší mužstva z šesti skupin a čtyři nejlepší na třetích místech. Čeští futsalisté na světovém šampionátu startují počtvrté, nejlepším výsledkem Neumannova výběru je osmé místo z roku 2004.

Mistrovství světa ve futsalu v Litvě:

Skupina C:
Šalamounovy ostrovy - Portugalsko 0:7 (0:3), Thajsko - Maroko 1:1 (0:1).

Skupina D:
Brazílie - ČR 4:0 (0:0)
Branky: 23. a 34. Ferrao, 26. Rodrigo, 20. Marlon.
Sestava ČR: Gerčák (Němec) - Záruba, Slováček, Koudelka, D. Drozd - Homola, Vokoun, P. Drozd, Křivánek, Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk. Trenér: Neumann.
Panama - Vietnam 2:3 (2:2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články