Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Rusko vstoupilo do šampionátu devíti góly, Guatemala rozhodla v posledních vteřinách

Až gól 14 sekund před koncem rozhodl o vítězi utkání mezi Uzbekistánem a Guatemalou v úvodu skupiny B na mistrovství světa ve futsale. Naopak ruský výběr v litevské aréně rozstřílel svého soupeře z Egypta 9:0. Vítězně do šampionátu vkročili ve skupině A hráči Kazachstánu a Venezuely. Český tým se na turnaji představí v pondělí od 18 hodin, kdy poměří síly s futsalisty Panamy.

Futsalisté Kazachstánu
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

O rok posunuté mistrovství světa ve futsale v Litvě zahájil duel Ruska s Egyptem. Favorizovaní Rusové nedali svému soupeři šanci a vstřelili mu osm branek, z toho jednu penaltu. Vlastňák si ve druhé polovině utkání dal egyptský obránce Abdelrahman Elashwal. Hattrickem se na straně Ruska blýsknul Ivan Chishkala. Druhé utkání skupiny B jasně ovládli futsalisté Kazachstánu, když porazili Kostariku 6:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Českou futsalovou reprezentaci čeká MS v Litvě

Vyrovnanější utkání předvedly týmy skupiny A. Guatemala porazila v dramatické koncovce Uzbekistán 5:4. Do druhého poločasu středoamerický celek vstupoval s náskokem 3:1. Marvin Sandoval navýšil skóre brankou v úvodu na 4:1, poté ale uzbekistánský obránce Ikhtiyor Ropievsvým hattrickem snížil rozdíl na 4:3. Pouhou minutu do konce si do vlastní brány skopl míč Walter Enriquez. Štěstí ale nakonec přálo Guatemalcům, když Sandoval znovu skóroval a 14 sekund před koncem zvýšil na 5:4.

Stav 1:1 panoval do 38. minuty i ve střetu domácí Litvy s Venezuelou. Poté ale hostující Vidal Alfredo rychle zaútočil a vstřelil rozhodující gól utkání.

Mistrovství světa ve futsalu v Litvě

Skupina A:

Kazachstán - Kostarika 6:1 (4:1), Litva - Venezuela 1:2 (1:1).

Skupina B:

Rusko - Egypt 9:0 (3:0), Uzbekistán - Guatemala 4:5 (1:3).

Související články
  • 421614 » Futsalistům vyšla generálka před MS, porazili Kosovo
  • 421159 » Mužstvo je na tom dobře. Můžeme něco uhrát, věří před MS trenér futsalistů
  • 416955 » Futsalisté už vědí, s kým se střetnou ve skupině na mistrovství světa
Celkem 3 článků
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články