Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Portugalci jsou poprvé futsalovými mistry světa, z bronzu se raduje Brazílie

Portugalští futsalisté jsou poprvé v historii mistry světa. Ve finále udolali obhájce titulu Argentinu 1:2 díky dvěma brankám Varely. Argentině utekla penalta a nastřelila v poslední vteřině tyč. V utkání o bronz dlouho vedl Kazachstán 0:1, ale ve druhém poločase přišla smršť branek na obou stranách. Brazilci jich přeci jen byli schopni dát o dvě více. I díky kazašskému vlastnímu gólu a přestože neproměnili desetimetrový kop zvítězili v utkání o bronz nad Kazachstánem 4:2. 

Futsalisté Portugalska porazili ve finále MS Argentinu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Erikas Ovcarenko

Po opatrném úvodu ve 13. minutě Argentinec Borruto při souboji udeřil kapitána Ricardinha pěstí do břicha. Portugalci požádali o výzvu a rozhodčí po kontrole u videa Borrutovi udělil červenou kartu. Při přesilovce Ricardinho nejprve před prázdnou brankou napálil tyčku, ale v 15. minutě už Pany poslal portugalský tým do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Argentina - Portugalsko

Hráč Sportingu Lisabon ve 28. minutě přidal druhou branku. Claudino vzápětí snížil, ale vyrovnat už Argentinci navzdory velkému tlaku nestihli. Také proto, že vteřinu před koncem kapitán Cuzzolino trefil tyčku.

V souboji o bronz Brazílie vyhrála nad Kazachstánem 4:2. Čeští reprezentanti při své čtvrté účasti na MS vypadli v osmifinále se Španělskem po porážce 2:5.

Výsledek mistrovství světa ve futsalu

Mistrovství světa ve futsalu v Litvě:

Finále:

Portugalsko - Argentina 2:1 (1:0).

O 3. místo:

Brazílie - Kazachstán 4:2 (0:1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články