Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Futsalisté se na úvod MS střetnou s Panamou. Věříme si, říká Rešetár

Čeští futsalisté vstoupí do mistrovství světa v Litvě utkáním s Panamou. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna si ve skupině D zahrají ještě s Vietnamem a favorizovanou Brazílií. První zápas českých reprezentantů sledujte od 16:50 na programu ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Čeští futsalisté
zdroj: ČTK/AP

Do osmifinále projdou dvě nejlepší mužstva z šesti skupin a čtyři nejlepší celky na třetích místech. Češi se na MS představí počtvrté, nejlepším výsledkem Neumannova výběru je osmé místo z roku 2004.

Je nám líto, video expirovalo.
Českou futsalovou reprezentaci čeká MS v Litvě



"Řekli jsme si, o co nám na šampionátu jde. Jdeme za svým cílem, který začínáme naplňovat. Připravujeme se naplno na pondělní utkání," řekl Neumann.

"Všichni se na to moc těšíme. Kluci jsou vesměs zdraví a připravení. Jedeme tam prostě postoupit ze skupiny a pak se uvidí," doplnil kapitán Lukáš Rešetár.

Brazilci jsou s pěti triumfy suverénně nejúspěšnějším účastníkem MS, národní tým podlehl jihoamerickému gigantovi ve všech sedmi dosavadních utkáních. S Panamou ani Vietnamem se čeští futsalisté ještě nikdy nestřetli.

Neumann považuje duel proti Panamě za klíčový. "První zápas ukáže, jak budeme v turnaji působit dál. Pokud bychom ho nezvládli, těžko asi postoupíme ze skupiny. Naopak, když ho zvládneme, tak se u hráčů rozvine lepší kreativita a budou mít větší sebedůvěru na balonu, bude stoupat jejich sebevědomí. Je to strašně důležité pro druhý zápas s Brazílií," uvedl kouč.

"Samozřejmě si věříme. Panama není top tým, ale bude záležet na tom, jakou hru předvedeme a jak se adaptujeme na styl soupeře, který je jiný, než na co jsme zvyklí tady v Evropě nebo v lize. Určitě chceme vyhrát a uděláme pro to všechno," dodal Rešetár.

Program českého týmu ve skupině D:

Pondělí 13. září ČR - Panama (17:00, Klaipeda).

Čtvrtek 16. září ČR - Brazílie (19:00, Klaipeda).

Neděle 19. září ČR - Vietnam (15:00, Kaunas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články