Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Argentina po obratu ovládla derby, Kazachstán rozstřílel Thajsko. Ve čtvrtfinále jsou i Brazilci

Zatímco úvodní dvě osmifinále mistrovství světa futsalistů nabídla dramata až do poslední minuty, Argentina s Kazachstánem postoupily po jednoznačném průběhu. Argentinci v jihoamerickém derby přehráli Paraguay jasně 6:1, Kazachstán pak rozstřílel Thajsko 7:0. Ve večerním duelu Brazílie porazila Japonsko 4:2.

Argentinec Damian Stazzone se raduje z branky
zdroj: EFE autor: Christian Escobar Mora

Albiceleste se se svým sousedem z Paraguaye střelecky trápili víc než poločas a jako první inkasovali, když se ve 13. minutě prosadil Mareco.

O jednoznačném výsledku utkání rozhodla baráž mezi 26. a 29. minutou, kdy favorité rychle čtyřikrát skórovali.

Brankáře Giméneze jako první překonal Claudino, další góly přidali postupně Borruto, Bolo a Basile. Konečnou podobu výsledku dali v závěru zkušený Stazzone a Taborda.

Kazachstán nedal Thajsku žádnou naději a rychle odskočil do dvoubrankového vedení zásluhou naturalizovaného Brazilce Juniora, který na úvodní gól přihrál a druhý vzápětí sám vstřelil.

Thajci si do poločasu vstřelili třetí branku sami, znovu inkasovali dvakrát během minuty na začátku druhého poločasu a nedokázali najít žádnou zbraň, kterou by zabránili debaklu 0:7.

Na úvodní japonský gól ze 4. minuty odpověděl rychle Ferrao a vyrovnaný stav 1:1 platil v Kaunasu až do poloviny druhé půle.

Poté nasadili "kanárci" k rozhodujícímu trháku. Pito připravil gól pro Leonarda a ve 38. minutě sám vstřelil rozdílovou branku. Japonci sice obratem snížili, ale v poslední minutě uzavřel brazilské vítězství vlastní gól Katoa.

Na Argentinu čeká ve čtvrtfinále výběr Ruska, Brazílie změří síly s Marokem. Kazaši vyzvou lepšího z dvojice Uzbekistán - Írán.

Mistrovství světa ve futsalu v Litvě - osmifinále:

Kazachstán - Thajsko 7:0 (3:0), Argentina - Paraguay 6:1 (0:1), Brazílie - Japonsko 4:2 (1:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články