Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Meller po šokujícím konci: Moje kariéra byla jedna velká pohádka

Praha – Deset sekund před koncem finále futsalového poháru za rozhodnutého stavu 6:1 pro Chrudim si vzal time out, přišel za překvapenými spoluhráči a oznámil, že končí. Jeden z nejlepších brankářů české futsalové historie Tomáš Meller si pro pověšení kopaček na hřebík vybral velice neobvyklý způsob. "Myslím, že to bylo pro všechny solidní překvapení," řekl s úsměvem Meller.

Tomáš Meller
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

O plánech osmatřicetiletého brankáře žádný ze spoluhráčů ani trenérů nevěděl. S úmyslem skončit obeznámil pouze rodiče, bratra, manželku a prezidenta klubu. Jeho čin tedy všechny velice překvapil.

"Trenér Daniel na mě koukal, co se děje, že time out nechce. Řekl jsem mu však, že si ho beru já, a při něm jsem oznámil týmu, že je to poslední, co ve futsalové brance dělám. Poděkoval jsem jim za skvělou partu, skvělé úspěchy a odešel jsem, řekl Meller, který v Chrudimi strávil celou svou kariéru.

Jedním z faktorů, které přispěly k jeho rozhodnutí, byl i fakt, že v nové sezoně nebyl tolik vytěžován. V létě totiž do ERA-PACKu zamířil brazilský brankář Olinha, a v Chrudimi tak byli ještě s Jakubem Žďánským tři gólmani. "Je těžké, aby dva brankáři zůstali v pořádném vytížení, a ve třech to už nejde vůbec. I z tohoto důvodu jsem se rozhodl skončit. V Chrudimi budou dva gólmani, myslím, že dost kvalitní, a věřím, že to zvládnou. Já sám již asi víc dokázat nemůžu a uvolním místo těm dvěma," prozradil.

Meller tak končí veleúspěšnou kariéru, v níž devětkrát získal ligový titul, sedmkrát pohár, s reprezentací získal bronzové medaile na mistrovství Evropy v Maďarsku a zachytal si i nejprestižnější klubovou futsalovou soutěž Ligu mistrů. Sám však nedokáže říct, který úspěch je pro něj nejcennější.

"S Chrudimí mám top momentů spoustu. Od postupu z druhé ligy do první či zisku devíti titulů. Skvělý zážitek byl hlavně zisk toho prvního, na který se jen tak nezapomene. Následné třídenní oslavy pak byly hodně bouřlivé a účast v Lize mistrů byla taky neuvěřitelná," prozradil Meller, jenž je stoprocentně rozhodnutý, že se již mezi tři tyče nevrátí. "Na palubovce jsem si toho užil již dost. Teď se na to budu koukat z tribuny," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články