Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvalifikace ME vrcholí, Češi jdou poprvé do boje s Poláky

Na závěr kvalifikace mistrovství Evropy před sebou čeští futsalisté mají dva duely s Polskem. První střetnutí hrané v Praze může napovědět o postupujícím na šampionát, který se bude hrát příští rok v Nizozemsku. Přímý přenos sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Radost reprezentačního futsalisty Michala Seidlera
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Oba týmy v osmé kvalifikační skupině získaly shodně sedm bodů, Češi jsou na druhém místě díky lepšímu skóre. Favorizované Portugalsko vede tabulku s osmi body a čekají ho dva duely s posledním Norskem, které má na kontě čtyři porážky.

Čeští futsalisté v bojích o Euro nejprve dostali dvě kontumační výhry 5:0 nad Nory, v březnovém úvodním souboji s Portugalci překvapivě remizovali 3:3, ale hned poté úřadujícím evropským šampionům podlehli 1:5.

"Já myslím, že karty byly rozdány hned po rozlosování skupiny. Bylo jasné, že si to s Poláky rozdáme o druhé postupové místo. Přece jen porazit dvakrát Portugalsko je zatím nad naše síly. I když teď v kvalifikaci jsme to mohli klidně zlomit," řekl asistent trenéra Vlastimil Bartošek.

Soupeře dobře zná, protože v minulosti dva roky vedl polskou reprezentaci. "Poláci mají výbornou celou defenzivu. Začíná to od gólmanů, kde se projevuje jejich brankářská škola. Hráči jsou na tom dobře fyzicky, stíhají se zajišťovat, hodně střel blokují a vyráží k nebezpečným protiútokům. Taky se hodně zlepšili v zahrávání standardních situací," upozornil Bartošek.

Českému mužstvu bude chybět Matěj Slováček, který má zlomenou zánártní kůstku. "Samozřejmě je to velká ztráta. Matěj je jedna z našich klíčových postav. Hlavně spolupráce chrudimské čtyřky tím bude hodně narušena," uvedl Bartošek. "Vrací se Radim Záruba a Honza Janovský, kteří nám v utkání s Portugalskem hodně chyběli," dodal asistent trenéra Neumanna.

Na ME se kvalifikují vítězové osmi skupin a šest celků z druhých příček. Dva nejhorší týmy na druhých pozicích si o postup zahrají v baráži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články