Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Kazachstán byl v kvalifikaci nad síly českých futsalistů. Dalším krokem bude baráž MS

Čeští futsaloví reprezentanti nezvládli svůj třetí duel v kvalifikaci mistrovství světa. Svým kazašským soupeřům podlehli 2:5. Český tým na šampionát nepostoupí přímo a bude hrát v dubnu o postup proti Chorvatům. Ve skupině Češi skončili druzí. 

Čeští futsalisté
zdroj: ČTK/AP

Všech pět branek Kazachstánu dali brazilští rodáci, hattrickem se blýskl bývalý hráč Chrudimi Douglas Júnior.

"Jsou to hráči světové extratřídy. V předchozích zápasech nebyli tak vidět, ale dnes zahráli skvěle a vzali osud zápasu do svých rukou," řekl trenér české reprezentace Tomáš Neumann. "Několik tutovek chytil jejich gólman Higuita," poukázal kouč na nejlepšího světového brankáře z reprezentace Kazachstánu.

"Kdyby nám někdo před turnajem řekl, že skončíme druzí, brali bychom to. Ale jsme zklamaní," uvedl český reprezentant Matěj Slováček. "Škoda, dnes jsme si na ně věřili, ale zpackali jsme úvod," řekl kapitán Michal Seidler.

Český celek vyhrál v Brně úvodní dva zápasy se Slovinskem a Rumunskem a poté měl dvakrát smůlu. V pondělí ho při večerním utkání Kazachstánu se Slovinskem dělilo 35 sekund od přímého postupu, dnes zase neměl daleko k tomu, aby mu proti Kazachům stačila i porážka o dvě branky. Rumuni však odpoledne v samém závěru ztratili v zápase se Slovinci tříbrankové vedení a Češi si tak na závěr skupiny mohli dovolit maximálně neprohrát. "Prožíval jsem to velice těžce, ani jsem se na to nemohl dívat," kroutil hlavou Neumann.

Český celek vyhrál v Brně úvodní dva zápasy se Slovinskem a Rumunskem a poté měl dvakrát smůlu. V pondělí ho při večerním utkání Kazachstánu se Slovinskem dělilo 35 sekund od přímého postupu, nyní zase neměl daleko k tomu, aby mu proti Kazachům stačila i porážka o dvě branky. Rumuni však odpoledne v samém závěru ztratili v zápase se Slovinci tříbrankové vedení a Češi si tak na závěr skupiny mohli dovolit maximálně neprohrát.

Národnímu týmu se postupové naděje začaly vzdalovat hned v úvodu. Favorizovaný Kazachstán vstoupil do přímého souboje o první místo velkým náporem a v rozmezí minuty a 17 sekund třikrát udeřil. Všechny tři góly dali brazilští rodáci v soupeřově dresu - dvakrát brankáře Vahalu prostřelil Douglas Júnior a jednou Taynan.

Český tým se pak jen složitě dostával do šancí a brzy po přestávce inkasoval počtvrté. Bývalý hráč Chrudimi Douglas Júnior ve 23. minutě zkompletoval hattrick poté, co míč tečoval do sítě bránící Koudelka.

Domácí vsadili na hru bez brankáře, ale čtvrtý celek z posledního Eura se dlouho dobře bránil. Prosadil se až ve 36. minutě Holý. Jakékoliv drama však odmítl střelou do prázdné branky Taynan a v poslední minutě už jen zkorigoval stav náhradník Vokoun.

Úvodní zápas baráže s Chorvatskem odehraje český tým 9. dubna venku, odveta je na programu o tři dny později. Šampionát v Litvě se uskuteční od 12. září do 4. října.

ČR - Kazachstán 2:5 (0:3)

Branky: 36. Holý, 40. Vokoun - 3., 4. a 23. Douglas Júnior, 4. a 38. Taynan.

Sestava ČR: Vahala (Hůla) - Záruba, Slováček, Koudelka, D. Drozd - Vokoun, P. Drozd, Černý, Křivánek, Seidler, Holý, Janovský, Vnuk. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články