Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Historický první Final Four načnou dvě derby

Praha – Český pohár změnil hrací systém a jeho vyvrcholení proběhne poprvé jako Final Four. Sobotní semifinále nabídne dvě derby: pražský souboj Benago – Slavia a východočeské Vysoké Mýto – Chrudim. Finále vysílá ČT sport a náš web v neděli od 14:25.

"Asi nejméně spokojený bude Nejzbach. Nikdo si Chrudim nepřál," podotkl po losu PR manažer futsalového svazu Michal Pavlík.

"Máme Chrudim a nadšení z toho pochopitelně nejsme," uvedl po losu semifinále reprezentační brankář v barvách Nejzbachu Libor Gerčák. "Do Kadaně pojede širší kádr, budou hrát všichni a pokusíme se vyvarovat chyb, které jsme dělali v Hradci Králové. Bude to těžké, ale předem se nevzdáváme," zdůraznil. Další reprezentant, Matěj Slováček z Chrudimi, byl s losem spokojený: "S Mýtem se známe. Soupeře si asi nevybereme. Jsme spokojení. Bude to pro nás derby a budeme chtít postoupit."

Soupeři pražského derby los příliš neřeší. "Slavii jsem si přál. Jsem spokojený. Chceme jim vrátit porážku z ligy. Rádi bychom si zahráli nedělní finále," připomněl tahoun Benaga Marcel Rodek nedávnou prohru jeho týmu se sešívanými. "Los mi byl celkem jedno," mávla rukou ikona Slavie a bývalý dlouholetý hráč Benaga David Filinger. "Soustředím se na to, abych nastoupil, protože mám špatné tříslo, ale nechci si to nechat ujít. Věřím, že se naše výhra nad Benagem může opakovat, ovšem pojedeme v oslabené sestavě, jelikož někteří hráči mají volno. Tohle však neřeším. Pro mě je důležitější liga, ale i tak budu chtít proti Benagu vyhrát," uvedl hráč Slavie.

Víkendový program bude hostit Kadaň. Dva a půl roku stará hala zažila třeba už mistrovství republiky žen, trénovala tu i česká reprezentace. Final Four českého poháru bude pro severočeské město dosavadním futsalovým vrcholem. "Při všech futsalových akcích, které pořádáme, jsme měli naplněnou halu a věřím, že na semifinále i finále bude hala narvaná a bude skvělá atmosféra," uvedl předseda FC Betis Kadaň Jaroslav Mezera.

"Propagace města je pro nás důležitá. Není to jen po sportovní stránce, ale i z hlediska turistického ruchu," zdůraznil starosta Kadaně Jan Kulhánek.

Vedení futsalového svazu věří, že Final Four zvedne úroveň celé soutěže. "Až ostatní kluby uvidí, jak tato akce vrcholí, tak si myslím, že zejména celky z první ligy k tomu budou na jaře přistupovat mnohem líp a nestane se nám třeba, že Teplice vypadnou v semifinále Ústeckého kraje," řekl Pavlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalové Final Four hostí Kadaň
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články