Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Helas v brněnském derby nezaváhal a pojistil si čtvrté místo, Ústí loupilo v Mělníku

Roli favoritů ustáli s přehledem. Futsalisté Helasu Brno porazili ve Starez aréně Vodova v rámci 15. kola nejvyšší soutěže městského rivala Žabinské Vlky jednoznačně 5:1 a v neúplné tabulce si pojistili čtvrtou pozici. Hosté zůstali na předposlední desáté příčce i proto, že dvakrát neuhlídali Pavola Matejova. V dalším pátečním utkání zvítězilo deváté Ústí nad Labem na palubovce sedmého Mělníku 6:5 i díky dvěma brankám Davida Černého.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Helas Brno – Žabinští Vlci Brno

Helas nasázel Vlkům pět gólů i v úvodním vzájemném měření sil v září. Aktuální sérii bez nalezení přemožitele mezi tuzemskou elitou prodloužil na čtyři střetnutí a za třetí Plzní zaostává o čtyři body. Obhájci titulu však odehráli o zápas méně.

Skóre derby otevřel v 11. minutě Jan Havel a ještě před přestávkou zdvojnásobil náskok favoritů Martin Směřička. Ve druhé půli navíc rozvlnil síť křižnou střelou Matejov, a přestože Dominik Havlín bleskově zkorigoval, dále už úřadovali jen domácí. Ve 32. minutě přidal čtvrtou trefu Helasu opět Matejov a konečný výsledek stanovil Martin Zdráhal.

Ústí vedlo v Mělníku po půlhodině už 5:2, ale soupeř dokázal snížit manko na rozdíl jediného přesného zásahu. Ve 38. minutě se ovšem podruhé v utkání prosadil Černý, čímž hostující celek uklidnil. Korekce Jiřího Bokouna z desetimetrového kopu už přišla pozdě.    

Futsalová první liga – 15. kolo:

Helas Brno – Žabinští Vlci Brno 5:1 (2:0)
Mělník – Ústí nad Labem 5:6 (2:4)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články