Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Helas Brno se konečně dočkal výhry a přiblížil se play-off

Sérii porážek ukončili důležitou výhrou futsalisté Helasu Brno a po výhře 2:0 postoupili z desátého místa na osmé, poslední zaručující po základní části účast v play-off. Tým z Uherského Hradiště měl v předehrávce 18. kola větší šance, ale žádnou nevyužil a zůstal v tabulce sedmý.

Po opatrnějším začátku, kdy měli hráči Helasu územní převahu, ale nebezpečného toho přes pozornou obranu hostů vytvořili pramálo, byli aktivnější futsalisté Bazooky Uherské Hradiště. Jejich největší šanci měl v závěru první půle Čtvrtníček, který ale z tutové pozice po chybě bránícího Zatloukala trefil jen břevno opuštěné branky.

V Brně se nehrála žádná futsalová hitparáda – snahy bylo víc než pohledných akcí. Výjimky se ale našly. Například akce Ťoka, který našel před brankou Helasu Čtvrtníčka, ten ale nestačil přesně zakončit. Potom nedokázal završit sólový průnik gólem Németh.

Na druhé straně zahrozil Ovčačík z přímého kopu, ale gólman byl na místě včas. Ten zakročil dobře i při akci Klimeše.

Uchytila se až akce Cupáka, jenž nahrál Ovčačíkovi a ten prostřelil všechno, co mu stálo v cestě do branky hostů.

V závěru Bazooka tlačila, ale gól nedala ani z obrovských šancí Németha ani Kubici. Naopak po rozehraném přímém kopu pečetil výhru domácích opět kapitán Ovčačík.

18. kolo futsalové ligy

Helas Brno – Bazooka Uherské Hradiště 2:0
Branky: 33. a 59. Ovčačík. Poločas 0:0.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články