Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Futsalová reprezentace neslyšících zažije premiéru na ME. Přeji si medaili, říká kouč

Poprvé za dobu svého fungování se probojovala futsalová reprezentace neslyšících na mistrovství Evropy a hned by ráda zabojovala o nejvyšší příčky. Ve finském Tampere ji čeká příští týden skupina v konkurenci domácího celku, Itálie a Izraele.

Utkání reprezentace neslyšících proti Irsku
zdroj: Česká futsalová reprezentace neslyšících

Svěřenci Petra Valáška si zajistili vrcholný šampionát v kvalifikaci loni na podzim, když obsadili druhou příčku ve skupině. Teď se střetnou ve čtvrtek v úvodním duelu s Itálií, v sobotu s domácím Finskem a v neděli s Izraelem.

"Bude to velký boj, silná konkurence šestnácti týmů. Věřím, že se nám podaří postoupit ze skupiny. Přál bych si, abychom domu letěli s medailí na krku," prohlásil trenér reprezentace neslyšících Valášek, která se založila před 23 lety. Na turnaj, na nějž vzal čtrnáct hráčů.

Složení českého týmu:

Brankáři: Martin Braneac, Dalibor Jedlička. Hráči do pole: Jakub Bajer, Lukáš Benda, Muríz Džilič, Tomáš Gajdošík, Patrik Gloga, Jaroslav Holan, Andreas Hubáček, David Lištvan, Martin Luňák, Milan Novotný, Michal Skorkovský, Ondřej Vodička. Hlavní trenér: Petr Valášek, asistent trenéra: Josef Bovkun, vedoucí mužstva: Jiří Kolíska, masér: Jiří Tvrdík, kustod: Jan Crkovský. 

Rozpis utkání ve skupině A na mistrovství Evropy:

6.12.2018, 17:30 Itálie – Česká republika

8.12.2018, 16:30 Česká republika – Finsko

9.12.2018, 19:00 Izrael – Česká republika

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články