Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Futsalisty čeká boj o postup do další fáze kvalifikace od MS, v Bosně jim stačí neprohrát

Čeští futsalisté nastoupí v Bosně a Hercegovině k poslednímu utkání základní části kvalifikace mistrovství světa, které rozhodne o tom, zda projdou dál nebo budou vyřazeni. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna figurují ve tříčlenné skupině 3 na druhém místě a k postupu do play-off o účast v elitní fázi kvalifikace potřebují neprohrát o více než jeden gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisty čeká v kvalifikaci přímý souboj o postup

Český tým má po třech zápasech ve skupině tři body za úvodní domácí vítězství 4:2 nad Bosnou.

V dalších dvou duelech Neumannovi svěřenci prohráli s Arménií, která má již jisté prvenství v tabulce. Bosna je před středečním utkáním bez bodu.

V základní kvalifikační fázi je 36 týmů rozděleno do 12 tříčlenných skupin. Vítězové a nejlepší čtyři celky z druhých míst projdou přímo do elitní fáze kvalifikace.

Zbylých osm mužstev z druhých příček čeká play-off, které se bude hrát v dubnu. V hlavní fázi bude 20 týmů 5. července rozlosováno do pěti čtyřčlenných skupin.

Češi si vzhledem k tomu, že v případě bodové rovnosti rozhoduje o lepším postavení v tabulce vzájemná bilance, mohou dovolit v Bosně i prohru o gól. Neumann ale nechce spekulovat a myslí na vítězství.

"Pevně doufám, že to zvládneme. Bude do toho mluvit více okolností, jak k tomu přistoupíme my, jak soupeř. Bude to vyrovnaný zápas. Myslím, že tu bude i bouřlivé prostředí. Všichni jsme odhodláni podat co nejlepší výkon, abychom postoupili do dalšího kola. Myslím, že budeme dobře připraveni a zvládneme to," řekl Neumann.

"Musíme být aktivní, nesmíme se nechat zatlačit a musíme čekat. Oni budou používat svoji hru s gólmanem, k tomu je nesmíme pouštět. Musíme být tvrdí v osobních soubojích, tam se také bude hodně lámat chleba. Nesmíme se hlavně bát chodit jeden na jednoho, což jsme v posledních utkáních moc nedělali," dodal zkušený trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články