Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Futsalisté zvou na zápas roku, po 12 letech se představí v Praze

Praha - Futsalovou reprezentaci čeká příští středu zápas roku. V odvetě baráže o mistrovství světa Češi přivítají Slovinsko a potřebují smazat manko 0:2 z prvního duelu. Věří, že utkání bude pravým svátkem futsalu. Už jen proto, že se národní tým po 12 letech vrací do Prahy.

Čeští futsalisté
zdroj: ČT24

V prvním utkání se českým hráčům nedařila koncovka a dvakrát inkasovali. Přesto věří, že je v jejich síle duel otočit a postoupit. "Situace není růžová, ale ve Slovinsku jsme odehráli remízový zápas, který se bohužel otočil na jejich stranu. A já věřím, že v Praze se to otočí v náš prospěch," řekl trenér Tomáš Neumann.

Klíčové bude, aby hráči zažehnali problémy s koncovkou, která je v posledních zápasech provázela. "Na to budeme zaměřovat naší přípravu. Budeme se snažit dostat kluky do pohody. Potřebujeme dát minimálně tři, ale spíše víc gólů. Podle mě se to může zvrtnout i v crazy zápas s velkým počtem gólů na obou stranách. My nemáme na co čekat a musíme útočit," uvedl Neumann. "Dát čtyři góly během pár minut není ve futsale problém," dodal.

Utkání v hale Sparty Podvinný mlýn tak slibuje atraktivní podívanou s ofenzivním futsalem. "Je to pro nás zápas roku. Chceme navázat na šňůru úspěchů a vybojovat třetí účast na mistrovství světa v řadě. Proto věřím, že nás přijdou podpořit fanoušci a udělají skvělou atmosféru. Zvláště když se reprezentace představí v Praze po dlouhých 12 letech, a tak důležitý zápas nebude k vidění minimálně další čtyři roky," řekl předseda komise futsalu FAČR Otakar Mestek. "Zatím ještě pár lístků zbývá, ale vypadá to, že by mohlo být vyprodáno," dodal.

Duel se Slovinskem zároveň může být poslední možností, jak vidět pohromadě na české půdě současnou generaci reprezentantů v čele s bratry Marešovými. "S velkou pravděpodobností to bude jejich poslední zápas za reprezentaci. Když postoupíme, tak bych je ještě přemlouval, ale je možné, že se budou loučit. I pro další hráče to může být poslední šance na nějaký úspěch. Proto můžu slíbit, že do toho všichni dáme úplně všechno," dodal trenér Neumann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články