Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Futsalisté zdolali Slovince a dopřáli Neumannovi s Rešetárem vítěznou rozlučku s reprezentací

Vítěznou tečku za neúspěšnou kvalifikací o postup na mistrovství světa udělala v Plzni futsalová reprezentace. Slovince totiž porazila 3:2. V tabulce skupiny D ale navzdory prvnímu skalpu soupeře zůstala na posledním čtvrtém místě. Domácí se alespoň triumfálně rozloučili s trenérem Tomášem Neumannem a kapitánem Lukášem Rešetárem, kteří v národním týmu skončí po 18 letech.

Česká futsalová reprezentace
zdroj: facebook.com/Futsal FIFA - Česká republika

"Jsem v první řadě rád, že jsme vyhráli. Pro to jsme udělali všechno. Škoda, že to nebylo větším rozdílem, protože šance jsme na to měli. Nás to ale provázelo celou kvalifikaci. Kdybychom byli v zakončení důraznější, neskončili bychom na čtyřech bodech. Věřím, že bychom měli 11 až 13 bodů. Bohužel se od nás štěstí trošičku odvrátilo. Ale tým má obrovskou sílu a dnes to ukázal," řekl Neumann

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Slovinsko

Slovince poslal do vedení v 11. minutě důrazný Jeremy Bukovec, na konci první půle však vyrovnal z bezprostřední blízkosti Matěj Slováček.

Po změně stran Češi otočili skóre ve 28. minutě zásluhou Davida Drozda, na jehož branku sice odpověděl Žan Janež, ale o vítězství domácích rozhodl v předposlední minutě Tomáš Vnuk. Hosté proto v základní skupině D obsadili třetí pozici za Itálií a Španělskem, které středeční vzájemné měření sil vyhrálo jednoznačně 4:0.

Třiapadesátiletý Neumann se po svém 247. duelu na lavičce reprezentačního A-týmu dočkal bouřlivého aplausu. "To mě obrovsky dojalo a těžko jsem se ubránil slzám. Děkuji fanouškům a samozřejmě i hráčům, kteří byli úžasní za celou moji kariéru. Děkuji celému realizačnímu týmu, bez něj bych to sám nikdy nedokázal. Byli jsme skvělá parta, užili jsme si spoustu neskutečných zážitků. Byla to ohromná jízda," prohlásil Neumann.

"Nebylo to jednoduché, byl jsem naměkko. Jsem hrozně rád, že se nám to povedlo otočit. Moc jsem si přál, abychom vyhráli," dodal devětatřicetiletý Rešetár, jenž za národní tým odehrál 167 zápasů a vstřelil 91 gólů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články