Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Futsalisté zahájili ME debaklem 1:6 s Ázerbájdžánem

Budapešť - Čeští futsalisté prohráli ve svém zahajovacím utkání evropského šampionátu s Ázerbájdžánem vysoko 1:6. Svěřenci Tomáše Neumanna ztratili dnešní duel v Budapešti už v úvodních 11 minutách, v nichž inkasovali tři góly. Pokud se Češi nechtějí rozloučit s turnajem už po základní části, musejí v sobotu porazit domácí Maďarsko. Do čtvrtfinále postoupí z tříčlenné skupiny dva celky. Český tým vstoupil do turnaje nejhůře, jak mohl. Ázerbájdžánu sice stačila po úvodní výhře nad Maďarskem k potvrzení postupu i remíza, ale Neumannovi svěřenci soupeři vlastními chybami nabídli brzy pohodlný tříbrankový náskok.

V soupeřově dresu zářili především naturalizovaní Brazilci. Jako první se ve třetí minutě trefil přímo z voleje Biro Jade, druhý gól přidal Borisov, který vypíchl Slámovu přihrávku a po samostatném úniku překonal brankáře Mellera. Vzápětí pohrdl stejnou možností Rešetár a Ázerbájdžán znovu kontroval zásluhou nehlídaného Serjaa. 

Čechům, jimž na šampionátu chybějí zranění bratři Marešové, nezbývalo než otevřít hru a začít riskovat. Soupeřův brankář Tverjankin se však překonával. Postupně na něm ztroskotali Frič, Rešetár, dvakrát v krátkém sledu Belej a znovu Frič.


Ani úvod druhé půle českému celku nevyšel. Serjao přiťukl ve 24. minutě Thiagovi, který zvýšil. Kouzlo ázerbájdžánského gólmana odčaroval až o další tři minuty později Rešetár, jenž chvíli předtím napálil tyč. Místo další korekce skóre však Neumannův tým brzy znovu inkasoval poté, co Borisov proměnil svůj druhý samostatný únik v zápase. 

Poslední úder zasadil zdecimovaným Čechům dvě minuty před koncem Biro Jade, který z desetimetrového kopu potrestal Kopeckého faul. Neumannovi svěřenci si debaklem zkomplikovali postupové šance, proti Maďarům potřebují v sobotu zvítězit. Remíza pošle dál domácí výběr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články