Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Futsalisté zabojují o MS bez kapitána Rešetára a jedničky Gerčáka

Českým futsalistům budou v závěrečné fázi kvalifikace o postup na mistrovství světa kvůli zranění chybět dvě největší opory - kapitán Lukáš Rešetár a brankář Libor Gerčák. Reprezentanti i tak věří, že dokážou na čtyřčlenném turnaji v Brně vybojovat účast v závěrečné soutěži. O jedno přímé postupové místo budou v hale na Vodově ulici bojovat od neděle do středy s týmy Slovinska, Kazachstánu a Rumunska. Druhý celek skupiny bude hrát baráž. Přímý přenos úvodního utkání se Slovinskem sledujte v neděli od 18:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým futsalistům budou v kvalifikaci o MS chybět dvě opory

"Je to velmi nepříjemné ztratit před finální kvalifikací dva nejzkušenější hráče. Plán máme a snad i hráče, kteří je mohou nahradit. Věřím, že o to víc se semkneme, budeme víc bojovat a dosáhneme na vytoužený postup, i když víme, že to bude těžké," uvedl český trenér Tomáš Neumann.

Češi se do elitní části kvalifikace probojovali z první fáze v Portugalsku, kde porazili Německo i Lotyšsko a podlehli domácímu týmu. Teď mají výhodu domácího prostředí. "V Brně se nám dlouhodobě daří, proto jsme zvolili tuto baštu futsalu," řekl Neumann.

Papírovým favoritem turnaje je Kazachstán, který má tým postavený na hráčích brazilského původu. Silné bude i Rumunsko. "Je to velmi vyrovnaná skupina, v níž se může stát cokoliv, ale naším cílem je postup," dodal Neumann.

Nominace českých futsalistů na kvalifikaci MS:

Brankáři: Ondřej Vahala (Sparta), Michal Hůla (Teplice)

Hráči: David Drozd, Pavel Drozd, Matěj Slováček, Tomáš Koudelka (všichni Chrudim), Michal Holý, Lukáš Křivánek, Michal Seidler (všichni Sparta), David Černý (Teplice), Tomáš Vnuk (Plzeň), Jan Janovský (Bielsko-Biala), Radim Záruba (Slavia), Jiří Vokoun (Mělník)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články