Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Futsalisté vykročili k Euru úspěšně, Gruzii přehráli 4:1

Rotterdam - Čeští futsalisté vstoupili úspěšně do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. V úvodním duelu v Rotterdamu porazili Gruzii 4:1, dva góly vstřelil brněnský útočník Michal Seidler. Ze skupiny, kde jsou ještě domácí Nizozemci a Bělorusko, postoupí přímo jen vítěz, druhý celek jde do baráže. Ve čtvrtek český výběr nastoupí proti Bělorusku.

Futsal
zdroj: Getty Images

Češi potvrdili roli favoritů už ve čtvrté minutě, když donutili soupeře dát si vlastní gól. Pak se však dlouho hrálo vyrovnaně, přičemž svěřencům trenéra Tomáše Neumanna se nedařilo zužitkovat nadějné brejky. Až v druhé půli poslal brankář Gerčák přihrávku přes celé hřiště na nabíhajícího Seidlera a útočník Tanga Brno zvýšil vedení střelou z voleje.

Gruzie pak už musela hrát vabank, čehož Češi využili k dalšímu navýšení skóre. Byl u toho další brněnský hráč Michal Belej, který nejprve vybojoval druhý gól pro Seidlera a následně přihrál i Davidu Fričovi.

Soupeři se povedlo snížit až půl minuty před koncem z pokutového kopu za nasbírané fauly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih futsalu Česko - Gruzie

ČR - Gruzie 4:1 (1:0)

Branky: 24. a 34. Seidler, 4. vlastní Sebiskveradze, 35. Frič - 40. Sebiskveradze z pen.

Sestava ČR: Gerčák - Cupák, M. Mareš, R. Mareš, Slováček - Záruba, Novotný, Frič, Belej, Seidler, Sláma, Rešetár, Janovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články