Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Futsalisté věří, že jim pomůže hra bez brankáře

Praha - Hra bez brankáře vždy patřila k silným zbraním českých futsalistů. Ti nyní věří, že jim pomůže také v odvetě baráže kvalifikace o mistrovství světa se Slovinskem. V Praze dnes budou dotahovat manko 0:2 z prvního duelu, a tak očekávají, že budou muset sáhnout k power play. Přímý přenos sledujte na Čtyřce a www.sportzive.cz od 18:00.

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT24

Češi si ve Slovinsku vytvořili řadu šancí, ale zklamali v koncovce, za což je soupeř potrestal z rychlých brejků. "Situace není růžová, ale věřím, že to v Praze otočíme," řekl trenér Tomáš Neumann, kterého trápí nevyužívání gólových šancí. "Bojujeme s koncovkou. Šance si vytváříme, ale nedáváme. Zaměřili jsme na to přípravu, abychom dostali tým do pohody," dodal. 

V přípravě se zaměřil taky na hru bez brankáře. "Musíme dát minimálně tři góly, a pokud se trefí soupeř, tak minimálně čtyři. Proto pilujeme power play," přiznal Neumann, kterému situaci ale ztěžuje fakt, že nemá k dispozici Martina Dlouhého a Davida Friče, kteří v minulosti při power play naskakovali do hry místo brankáře. "S nimi jsme to pilovali dva roky, proto to byla naše silná zbraň. Snad to ale zvládneme i bez nich," dodal Neumann.

Že nejsou Češi úplně bez šancí, dokazuje fakt, že v minulosti dokázali otočit i hůře vyvíjející se zápasy. Například na mistrovství Evropy v roce 2010 prohrávali s Maďarskem ještě ve 25. minutě 0:4, pak ale sáhli ke hře bez brankáře a nakonec 6:5 vyhráli. Něco podobného se jim povedlo o rok dříve na turnaji Čtyř zemí s Polskem, kde v posledních 10 minutách otočili z 0:3 na 4:3. Na loňském Grand Prix v Brazílii zas prohrávali 2:4 se silnou Argentinou, přesto v závěru při power play vyrovnali na 4:4.

"Dát během deseti minut čtyři góly není ve futsale nic neobvyklého. Proto není důvod pochybovat o tom, že stále můžeme postoupit. Pro tuhle generaci reprezentantů je to možná poslední šance, jak dosáhnout nějakého úspěchu, proto do toho dáme úplně všechno. Je to zápas roku a věříme, že nám pomohou i fanoušci," dodal Neumann.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté dotahují ztrátu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články