Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Futsalisté věří v senzaci. Doma se Španělskem načínají elitní fázi kvalifikace MS

Čeští futsalisté rozehrávají s favorizovaným Španělskem elitní fázi kvalifikace o postup na mistrovství světa 2024. Bilance není věru příznivá. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna prohráli všech 14 dosavadních vzájemných duelů při celkovém skóre 11:65. Patnáctý zápas začne v 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport i ČT sport Plus.

"Je na čase tuto historii přepsat. Ještě nikdy jsme nehráli soutěžní zápas se Španělskem doma. Lepšího soupeře fanoušci nemohou naživo vidět. Pevně věřím, že nás poženou za senzací, která nám pomůže nastartovat dobře kvalifikační skupinu," uvedl kouč Neumann pro web Fotbalové asociace ČR.

Španělé, dvojnásobní mistři světa a rekordní sedminásobní evropští šampioni, se naposledy utkali s Českem před dvěma lety. V osmifinále minulého MS v Litvě zvítězili 5:2 po dominantním prvním poločase.

"Měli jsme tehdy zbytečný respekt a první půli prohráli 0:4. O přestávce jsme nastoupili jinak a druhý poločas jsme ovládli 2:1. Na postup to však nestačilo, ale právě z druhé poloviny zápasu musíme čerpat do páteční bitvy," řekl autor jednoho z tehdejších českých gólů Michal Holý.

Neumannův tým ve skupině D během podzimu ještě narazí na Itálii a Slovinsko, na jehož hřišti se představí v úterý. Z pěti čtyřčlenných skupin postoupí přímo na šampionát vítězové, čtyři nejlepší celky na druhých místech čeká baráž. Závěrečný turnaj se uskuteční od 14. září do 6. října 2024 v Uzbekistánu.

Čeští reprezentanti dosud na mistrovství světa startovali čtyřikrát. Jejich nejlepším výsledkem je osmé místo z roku 2004, kdy se ale turnaje na Tchaj-wanu zúčastnilo jen 16 celků oproti současným 24.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články