Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Futsalisté ve čtvrtfinále ME vyřadili Italy na penalty

Debrecín (Maďarsko) - Čeští futsalisté porazili ve čtvrtfinále mistrovství Evropy favorizovanou Itálii 3:1 na penalty poté, co zápas skončil nerozhodně 3:3, a budou hrát o medaile. Hrdinou utkání byl brankář Libor Gerčák, který v rozstřelu chytil tři pokusy soupeře. Rozhodující penaltu vstřelil David Frič. Češi jsou v semifinále podruhé v historii, poprvé tam postoupili před sedmi lety. Jejich příštím soupeřem bude ve čtvrtek vítěz úterního duelu mezi Ruskem a Španělskem.

Dnešní zápas v Debrecínu měl překvapivý úvod. Italové zřejmě pod dojmem českého výkonu proti Maďarsku hráli velmi opatrně a častěji u míče byl paradoxně výběr trenéra Tomáše Neumanna. Jenže pak přišla hrubka Novotného v rozehrávce a Itálie šla v šesté minutě do vedení.

Baptistella vyrovnal sedm minut před koncem

Vyrovnání přišlo brzy po rychlé akci, na jejímž konci byl Kopecký. Od té chvíle se hrála především taktická bitva. Češi se drželi díky vysunuté obraně i výtečným zákrokům náhradního gólmana Gerčáka, ale před přestávkou podruhé inkasovali.

Krátce po pauze bylo vyrovnáno po odvážné střele Slámy a favorizovaní Italové opět znejistěli. A když si Duarte dal dvanáct minut před koncem po Fričově střele vlastní gól, rodila se největší senzace šampionátu. Sedm minut před koncem ale Baptistella vyrovnal.

Neumann vsadil na power play

Dvě a půl minuty před koncem trenér Neumann šokoval nejen své svěřence, ale především soupeře. Přes vyrovnaný stav vsadil na power play, jeho tým držel míč a Kopecký dokonce nastřelil po slibné kombinaci tyč.

Následoval penaltový rozstřel, v němž se radovali čeští hráči. Gerčák chytal jednu penaltu za druhou a Neumannův tým po slabším vstupu do šampionátu navázal na největší úspěch českého futsalu z roku 2003. Tehdy národní tým za postup mezi poslední čtyři získal bronzové medaile. Letos se bude hrát v neděli vedle finále také duel o třetí místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články