Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Futsalisté v druhé přípravě nestačili na Ukrajinu, Marešovi rozlučka nevyšla

Úterní vítězství 4:0 z Chrudimi čeští futsalisté v odvetě nezopakovali. V přípravě s Ukrajinou v Kutné Hoře tentokrát prohráli 2:4, zejména kvůli nepovedenému prvnímu poločasu. S reprezentačním dresem se přitom rozloučila jedna z největších tuzemských futsalových legend Roman Mareš.

Je nám líto, video expirovalo.
Roman Mareš se rozloučil s reprezentací porážkou s Ukrajinou

"Až budu v jeho věku, tak si nedovedu představit, že se budu připravovat na takové úrovni. Klobouk dolů před ním, teď už je to zas na mladších," ocenil dlouholetého spoluhráče Lukáš Rešetár.

Hlavním smolařem utkání byl Radim Záruba. Nejdříve mu za zády pláchl Petro Šoturma a otevřel skóre.

Když si pak Češi hrou s vysunutým gólmanem vynutili převahu, vystihl Zárubovu nepřesnou přihrávku Sergej Mališko a zamířil přes celé hřiště do odkryté branky.

Útočník pražské Slavie navíc v největší české šanci prvního poločasu při pokusu o zakončení na zadní tyč nemířil přesně.

Hned po přestávce Nikola Mikiťuk ze standardní situace zaskočil brankáře Vahalu a zajistil Ukrajincům rozhodující náskok.

Michal Siedler s Tomášem Vnukem dokázali v závěru snížit na rozdíl jediné branky, při power-play ale zpečetil výhru hostů Pedjaš.

"Soupeř se musel klepat do poslední chvíle, jestli vyrovnáme, nebo ne. Soupeř ale byl jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál," uznal reprezentační trenér Tomáš Neumann.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články