Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Futsalisté v cestě za postupem na MS vyzvou jim herně neznámou Litvu

Páteční los v Nyonu přidělil českým futsalistům jimi dosud neprozkoušené, a tedy herně neznámé soupeře. V dubnovém play-off o postup do elitní fáze mistrovství světa se střetnou poprvé v historii s Litvou. Podle trenéra Tomáše Neumanna sice litevský soupeř může vypadat papírově snadně, leč v kvalifikaci předvedl, že hrát umí.

Čeští futsalisté
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Play-off o postup do elitní kvalifikační skupiny, ze které už vede přímá cesta na MS 2024, se uskuteční mezi 10. a 19. dubnem. Češi začnou s Litvou doma, odvetu odehrají u soupeře. O termínech a místech konání se bude jednat.

"Na papíře vypadá Litva dobře a jednoduše, ale vůbec nejde o jednoduchého soupeře. Litva v základní skupině kvalifikace vyřadila Bělorusko. I s nimi jsme měli tu čest a těžko jsme přes ně postupovali. S Portugalskem odehrála Litva také dobrý výsledek. Oba zápasy budou velmi těžké a nesmíme je podcenit," uvedl na svazovém webu reprezentační trenér Tomáš Neumann na adresu pořadatele předchozího MS v roce 2021.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté zvítězili v Bosně a zůstali ve hře o postup na mistrovství světa

Češi si účast v další fázi zajistili středečním vítězstvím v Bosně, díky němuž obsadili ve skupině druhé postupové místo za suverénní Arménií. "V osudí byli těžší i lehčí soupeři. Ale v Litvě jsme byli na MS, tak jsme určitě chtěli jinam. Já osobně si přál slabší Moldavsko. Litva přešla do baráže překvapivě přes Bělorusko a trénuje je známá osobnost ve světě futsalu Chorvat Mičo Martič, který je určitě dobře připraví. I přesto by byl náš neúspěch velké zklamání, mezi dvacet týmů v Evropě patříme," řekl reprezentant Michal Holý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články