Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Futsalisté úvodem evropské kvalifikace remizovali s Bosnou

Ostrava - Čeští futsalisté vydřeli v úvodním utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v Ostravě remízu 4:4 s Bosnou a Hercegovinou. Favorizovaní svěřenci trenéra Tomáše Neumanna zachránili alespoň bod až necelé dvě minuty před koncem, kdy z desetimetrového trestného kopu vyrovnal Kopecký. Druhý zápas ve skupině sehraje český tým v pátek proti Lotyšsku.

Začátek duelu vůbec nenasvědčoval pozdějšímu českému trápení. Michal Mareš už ve druhé minutě úspěšně zakončil hezký signál po přímém kopu a nervózní Bosňané brzy nasbírali tři fauly. Jenže v osmé minutě pomohl soupeři velkou chybou k lacinému vyrovnání Roman Mareš a jako by tím předznamenal dění v dalších minutách. 

Do něj už sám nezasáhl, protože vzápětí po inkasovaném gólu musel odejít s poraněnou nohou do šaten. Pro český tým to byla obrovská ztráta. Jistota z úvodu utkání Neumannovy svěřence zcela opustila a trpěliví Bosňané toho ze smrtících brejků využívali.

Po chladnokrevné kličce gólmanu Melherovi poslal hosty do vedení Crnalič a další pohlednou kombinaci do rozhozené české obrany zakončil brankou na 3:1 Kljunič. Domácí v poslední minutě první půle díky Dlouhého gólu vykřesali naději, ale po dalších patnácti sekundách trestuhodně zaspali v obraně a Ramič znovu poslal Bosnu do dvoubrankového vedení.

Po změně stran hosté zcela rezignovali na útok a zatáhli se před vlastního gólmana. Domácí zkoušeli střelbu ze všech pozic, ale Bosňané, kteří cítili, že jsou blízko první výhře nad českým celkem v historii, stupňujícímu se tlaku zázračně odolávali. 

Skvěle chytající Melher nestačil až v 37. minutě na ránu Rešetára, jenž trefil ze střední vzdálenosti šibenici. Čechy vzápětí dvakrát zachránil po zmatcích v obraně gólman Melher a necelé dvě minuty před koncem přišlo vyrovnání, když Kopecký s trochou štěstí potrestal z trestného kopu faul Novoselace. 

I remíza je pro Neumannovy svěřence velkou ztrátou, protože mají před sebou ještě duel se silným Chorvatskem. Přímý postup si zajistí vítězové všech skupin a čtyři nejlepší týmy z druhých míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články