Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Futsalisté se proti Lotyšům polepšili. O postupu rozhodla výhra Portugalska

Čeští futsalisté dosáhli na postup do závěrečné fáze kvalifikace mistrovství světa. Proti Lotyšsku předvedli kvalitnější výkon než při včerejší utrpěné výhře nad Německem. Vyhráli jasně 7:1 a od 22 hodin mohli sledovat, kterak si domácí favorit z Portugalska poradil 5:0 s Německem. Výhra Jihoevropanů je posunula dále.

Lukáš Rešetár v zápase kvalifikace MS
zdroj: FAČR-futsal autor: FAČR-futsal

Český celek stejně jako v zápase s Německem, po kterém nebyl kouč Neumann spokojený, vyhrál první poločas 2:0. Už po 21 sekundách otevřel v portugalském městě Viseu skóre Michal Holý a pojistku přidal Michal Seidler.

Na rozdíl od duelu s Němci ale reprezentanti tentokrát zvládli mnohem lépe druhou půli. Dvakrát se trefil Lukáš Rešetár, druhou branku v zápase si připsal i Seidler. Mezitím dal gól Tomáš Koudelka a skóre uzavřel Matěj Slováček. Za Lotyše snížil Andrejs Baklanovs.

"Klukům jsem věřil, i v jejich schopnosti. Dneska ukázali, že je postup zasloužený. Hráli jsme uvolněně. Kdybychom se zklidnili v koncovce, tak jsme mohli dát dvojnásobek gólů. Nevadí, vyladíme to," uvedl trenér Tomáš Neumann na stránkách svazu.

Český tým uzavře vystoupení ve skupině v neděli proti domácímu Portugalsku, které ovládlo poslední evropský šampionát. Elitní fáze kvalifikace se uskuteční na přelomu ledna a února.
Hráči tak doufají, že si proti elitnímu týmu budou moci zahrát bez nervů.

 "Hrajeme proti úřadujícím mistrům Evropy. Ricardinho navíc často těžké zápasy rozhoduje sám. Umí to vzít na sebe, ale každý zápas začíná od nuly. My máme dobrý a zkušený tým. Jsme schopní domácí mužstvo potrápit i na jejich půdě," podotkl trenér o závěrečném zápasu.

Základní fáze kvalifikace futsalistů o postup na MS - 8. skupina ve Viseu (Portugalsko):

Lotyšsko - ČR 1:7 (0:2)
Branky: 33. Baklanovs - 17. a 36. Seidler, 27. a 32. Rešetár, 1. Holý, 33. Koudelka, 36. Slováček.
Sestava ČR: Gerčák (Hůla, Vahala) - Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk - Záruba, P. Drozd, Černý, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Janovský. Trenér: Neumann.

Portugalsko - Německo 5:0 (2:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články