Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Futsalisté se o Euro poperou v Nizozemsku

Nyon (Švýcarsko) - Čeští futsalisté budou bojovat o postup na mistrovství Evropy 2014 v březnu příštího roku v Nizozemsku. Spolu s pořádajícím a českým týmem svedl los do 6. skupiny také Bělorusko a vítěze lednového předkola, kterým bude někdo z trojice Gruzie, Moldavsko, Malta. Dvanáctičlenný šampionát se uskuteční na přelomu ledna a února 2014 v Antverpách.

Češi mají dva stejné soupeře jako loni v prosinci v brněnské kvalifikaci o účast na světovém šampionátu, v domácím prostředí tehdy skupinu vyhráli bez ztráty bodu.

"Máme znovu Nizozemsko a Bělorusko, z předkola k nám zamíří pravděpodobně Gruzie a to je nevyzpytatelný soupeř s naturalizovanými Brazilci," řekl reprezentační trenér Tomáš Neumann webu efutsal.cz. "Právě Gruzie může ve skupině hodně zamíchat pořadím, navíc musíme pamatovat i na to, že Nizozemsko bude v domácím prostředí o hodně silnějším soupeřem, než tomu bylo v minulé kvalifikaci na naší půdě," dodal. Kvalifikace se uskuteční od 27. do 30. března.

Češi chtějí vyhrát skupinu

Ze sedmi skupin postoupí na ME přímo vítězové, týmy na druhých místech a nejlepší ze třetí pozice budou hrát baráž o další čtyři místa. Belgičané mají účast automaticky jistou. "Naším cílem je postup, ale pochopitelně bychom rádi šli dál z prvního místa," dodal Neumann.

V přípravě na kvalifikaci sehrají čeští futsalisté dva dvojzápasy. Začátkem ledna budou hostit v Kladně a Chrudimi třetí tým z nedávného MS Itálii, v únoru přivítají v Brně a Ostravě silné Srbsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články