Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Futsalisté se na ME utkají s domácím Chorvatskem a Rumunskem

Záhřeb - Soupeři českých futsalistů na únorovém mistrovství Evropy budou v základní skupině domácí Chorvatsko a Rumunsko. Rozhodlo o tom losování v Záhřebu. Z každé skupiny postoupí do čtvrtfinále dva celky, Češi obhajují třetí místo. Turnaj se uskuteční od 31. ledna do 11. února v Záhřebu a ve Splitu.

Futsal
zdroj: ČTK

Dvanáct účastníku turnaje bylo rozděleno do čtyř skupin po třech týmech. Losování měly na starosti legendy chorvatského fotbalu Robert Jarni a Davor Šuker. Ti nalosovali Čechy do skupiny A k Chorvatsku a Rumunsku, s nímž se střenou v prvním utkání.

V případě postupu do čtvrtfinále narazí svěřenci trenéra Tomáše Neumanna na tým ze skupiny B, kam byli nalosováni čtyřnásobní šampioni a obhájci titulu Španělé, Ukrajina a Slovinsko. Ve skupině C se představí nováček Turecko, Itálie a Rusko. A skupinu D tvoří Portugalsko, Ázerbájdžán a Srbsko.

"Určitě jsme spokojeni, protože to mohlo dopadnou hůře," řekl trenér české reprezentace Tomáš Neumann. "Už potřetí za sebou jsme dostali na turnaji domácí tým do skupiny. Chorvatsko je na vzestupu a bude určitě nepříjemné. A s Rumunskem se dobře známe. Bude to hodně vyrovnaná skupina, ze které může každý postoupit, ale také vypadnout," dodal.

V případě postupu do čtvrtfinále narazí čeští futsalisté na tým ze skupiny B, kam byli nalosováni čtyřnásobní šampioni a obhájci titulu Španělé, Ukrajina a Slovinsko. "Pokud budeme koukat už takhle dopředu, tak by bylo určitě dobré vyhrát skupinu a vyhnout se Španělsku, protože pak bychom narazili na hratelné soupeře," řekl Neumann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články