Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Futsalisté porazili Kuvajt 3:2 a přiblížili se postupu

Bangkok - Čeští futsalisté vstoupili do mistrovství světa v Bangkoku výhrou 3:2 nad Kuvajtem. Přiblížili se tak postupu do osmifinále, který mohou potvrdit už v úterý v souboji s Egyptem. Dnešní vítězství zařídili brankami Marek Kopecký, Michal Belej a Tomáš Koudelka.

Souboj s Kuvajtem byl pro český tým klíčový a případný nezdar by znamenal velkou trhlinu v postupových plánech. Na soupeře se tak tým trenéra Tomáše Neumanna řádně připravoval a ovoce to přineslo už v páté minutě, kdy se gólově prosadil zkušený útočník Bohemians 1905 Kopecký.

Češi měli po většinu zápasu mírnou převahu, druhý uklidňující gól však dlouho nepřicházel. Až v úvodu druhé půle se českému týmu povedla rychlá akce, na jejímž konci Belej z Tanga Brno zvýšil vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z utkání Česko - Kuvajt

Kuvajt se pak vrhnul do útoku a vytvořil si tlak. Deset minut před koncem byl blízko ke snížení, když trefil z přímého kopu břevno. Češi si ale zkušeně vedení bránili a pět minut před koncem ho znovu pojistil Koudelka.

Kuvajt ale ještě udělal ze zápasu drama, protože v posledních třech minutách dvakrát skóroval a v závěrečných 40 sekundách se museli Češi o výhru strachovat. Nakonec ale tři body získali.

Výsledky skupiny E:

ČR - Kuvajt 3:2 (1:0)

Branky: 5. Kopecký, 23. Belej, 35. Koudelka - 38. Awadhí, 40. Altawail. ŽK: Janovský, Slováček, Kopecký, Kovács - Almutairi. ČK: 40. Almutairi.

Sestava Česka: Gerčák - Slováček, Novotný, Rešetár, Kopecký - Žďánský, Koudelka, Cupák, Kovács, Seidler, Belej, Sláma, Janovský. Trenér: Neumann.

Egypt - Srbsko 1:3 (0:0).

Skupina F:

Guatemala - Kolumbie 5:2 (1:2)

Rusko - Šalamounovy ostrovy 16:0 (8:0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články