Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Futsalisté otočili utkání s Dánskem a v kvalifikaci si připsali první vítězství

Almaty (Kazachstán) - Čeští futsalisté vstoupili do závěrečné části kvalifikace mistrovství Evropy výhrou 5:4 s Dánskem. Dvěma góly se na vítězství v Almaty podílel Radim Záruba, který otevřel skóre utkání a poté tři vteřiny před koncem zápasu vstřelil rozhodující branku.

Výběr trenéra Tomáše Neumanna vykročil do utkání skvěle a ujal se vedení 3:1. "Začali jsme dobře, ale místo abychom vedli 4:0 nebo 5:0, tak jsme si nechali dát gól na 2:1. A pak nevím, co se v hlavách hráčů stalo. Přestali jsme běhat a to samozřejmě byla voda na mlýn soupeře," řekl Neumann.

Dánové totiž po přestávce otočili na 4:3 a vedení drželi až do 38. minuty, kdy vyrovnal Michal Seidler. V úplném závěru pak rozhodl Záruba, kterému stejně jako na první gól přihrál bývalý prvoligový fotbalista Michal Belej.

"Chtěl jsem nechat odpočinout první čtyřku, kterou jsem musel do druhého poločasu nasadit. Také jsem nechtěl ukázat power play, kterou jsme ale také museli použít," konstatoval Neumann. "Aspoň, že se vyplatila a podařilo se nám díky tomu zápas otočit," dodal.

V dalším utkání čeká český tým už v neděli Makedonie a v úterý pak nastoupí proti domácímu Kazachstánu, který na loňském Euru získal bronz. Na šampionát ve Slovinsku postoupí přímo vítěz skupiny, zatímco druhý celek zamíří do zářijové baráže.

Tu si zajistí i celkově nejlepší mužstvo na třetích místech. Češi od roku 2001 nechyběli na žádném evropském šampionátu. Největším úspěchem jsou třetí místa z let 2003 a 2010, na posledních třech turnajích ale Neumannovi svěřenci skončili vždy už v základní skupině.

Kvalifikační skupina ME ve futsalu v Almaty (Kazachstán):

ČR - Dánsko 5:4 (3:2) Branky: 6. a 40. Záruba, 7. Slováček, 15. vlastní El-Ouaz, 38. Seidler - 11. El-Ouaz, 20. Jörgensen, 24. Badran, 33. Veis. Sestava ČR: Gerčák (Vahal) - Záruba, Slováček, Koudelka, Drozd - Cupák, Hrdina, Mareš, Rešetár, Seidler, Kovács, Janovský. Trenér: Neumann.

Kazachstán - Makedonie 3:0 (1:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články