Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Futsalisté odjíždí do Brazílie na generálku před MS

Brno - Generálkou českých futsalistů před prosincovými kvalifikačními zápasy o postup na mistrovství světa bude od neděle turnaj Grand Prix v brazilském Manausu. Ve skupině se čeští reprezentanti střetnou s Mosambikem, Argentinou a Maďarskem. "Chtěli bychom postoupit do čtvrtfinále, což by mělo být v našich silách. Loni jsme na tomto turnaji vypadli ve čtvrtfinále," řekl na dnešní tiskové konferenci v Brně Michal Belej, který patří k oporám týmu. "Na turnaji budou s výjimkou Španělska, které mělo obhajovat loňské prvenství, všechny týmy z absolutní světové špičky," dodal.

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT24

Trenér Tomáš Neumann musel v nominaci na poslední chvíli sáhnout k dvěma změnám. Jana Janovského a Marka Kopeckého nahradili plzeňský Michal Holý a zkušený brněnský zadák Dimo Chadzidis.

Prověrka kvality

"Start v Brazílii bude výbornou prověrkou kvality týmu i výkonnosti jednotlivých hráčů. Naším hlavním cílem v letošní sezoně je kvalifikovat se na mistrovství světa, kde bychom měli využít domácí prostředí v Brně," poznamenal Neumann.

V kvalifikaci MS od 15. do 18. prosince narazí český tým na Bělorusko, Nizozemsko a vítěze duelu Turecko - Finsko. "Raději bychom narazili na Finsko, protože tureckou reprezentaci doprovází přes tisícovka velmi hlučných a mnohdy problematických fanoušků," uvedl předseda organizačního výboru brněnské skupiny Václav Kubíček.

Nominace českých futsalistů na turnaj v Brazílii:

Brankáři: Libor Gerčák (V. Mýto), Jakub Žďánský, hráči do pole: Lukáš Rešetár (oba Chrudim), Michal Belej, Josef Havel, Dimo Chadzidis, Michal Seidler (všichni Tango Brno), David Frič, Zdeněk Sláma (oba Slov-Matic Bratislava), Michal Holý (Plzeň), Petr Pleyer, Tomáš Koudelka (oba Bohemians 1905), Petr Oliva, Jiří Novotný (oba Slavia Praha).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články