Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Futsalisté hrají se Slovinskem, chtějí postoupit na MS

Velenje - České futsalisty čeká v pondělí první ze dvou barážových utkání o postup na mistrovství světa. Do Slovinska vyrazili s cílem získat co nejlepší výsledek do odvety, která se odehraje 11. dubna v Praze.

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT24

Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna se do baráže probojovali v prosinci poté, co vyhráli kvalifikační skupinu před Běloruskem, Nizozemskem a Tureckem. Slovinci, kterým patří 22. místo ve světovém žebříčku o šest příček za Českem, naopak ve své skupině skončili druzí za Srbskem. Nyní se Slovinci pokusí poprvé v historii probojovat na světový šampionát, zatímco Češi usilují o třetí postup v řadě, když v roce 2004 byli dokonce mezi osmi nejlepšími celky turnaje.

"Rozhodně nás ale nečeká nic jednoduchého. Slovinci jsou podobný tým jako my. Technicky i takticky jsou na tom dobře. Mají vyvážený tým. Budou rozhodovat maličkosti," řekl trenér Neumann. "V jejich prospěch může hrát domácí prostředí, které asi bude bouřlivé," dodal k prvnímu duelu ve Velenje. Český tým se sešel v sobotu v Brně v kompletním složení bez zdravotních problémů. Nechybějí tak ani nejlepší čeští futsalisté za minulý rok Roman Mareš, Michal Seidler či Lukáš Rešetár. Ve Slovinsku se proti nim postaví tým, který se opírá o výkony hráčů jako Benjamin Melink, Damir Pertič či Kristjan Čujec.

"Právě Čujec je asi jejich největší hvězdou, dokonce hraje ve španělské lize. Ale nemají to postavené na hvězdách, především jsou silní jako tým," řekl Neumann. Slovinsko patří ke tradičním soupeřům české reprezentace. Oba týmy spolu sehrály už 16 zápasů, většinu z nich přátelských, Češi vyhráli devět duelů, Slovinci šest. Při posledních vzájemných měřeních sil loni v únoru na slovinské půdě vyhráli Slovinci 7:5 a druhý duel skončil remízou 1:1.

"Určitě se nemáme čím překvapit. Oba týmy se dobře znají. Bude rozhodovat optimální forma jednotlivých hráčů," uvedl Neumann. "Do odvety by byla dobrá jakákoli výhra, s tím také do Slovinska jedeme," dodal. Utkání ve Velenje začne v pondělí v 18:30. Rozhodčími budou Italové Francesco Massini a Alessandro Malfer.

Nominace české futsalové reprezentace na barážové utkání o MS se Slovinskem:

Brankáři: Libor Gerčák (Vysoké Mýto), Jakub Žďánský (Chrudim).

Hráči do pole: Michal Belej, Josef Havel, Michal Seidler (všichni Tango Brno), Jan Janovský (Bielsko-Biala/Pol.), Marek Kopecký, Jiří Novotný (oba Bohemians 1905), Michal Mareš, Roman Mareš, Lukáš Rešetár (všichni Chrudim), Petr Oliva (Slavia), Zdeněk Sláma (Slov-Matic Bratislava).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články