Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Favoriti jsme, ale čeká nás těžká bitva, říká Rešetár před baráží o MS s Litvou

I v osmatřiceti stále patří k oporám futsalové reprezentace, v níž je kapitánem. A teď se s ní Lukáš Rešetár snaží počtvrté v kariéře postoupit na mistrovství světa. V cestě českému celku stojí v baráži Litva, s níž se i zkušený Rešetár utká poprvé. První zápas Česko – Litva můžete sledovat v pátek od 19:30 v přímém přenosu na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Rešetár: Teď potřebujeme přejít přes baráž

Litevský celek viděl poprvé hrát na minulém šampionátu, který se v roce 2021 konal právě v Litvě. "Tam se mi moc nelíbili," vybavoval si v rozhovoru pro Sportovní zprávy na ČT sport dojmy ze hry nadcházejícího soupeře českého výběru.

Jenže Litevci vyměnili trenéra. Tím je nyní Mičo Martič, známá postava ve futsalovém světě. "Ukazuje se, že nás nečeká nic lehkého," vysvětluje, co nyní vysledoval na záznamech ze hry litevského celku. "Zatím, co jsme viděli, tak je to především o disciplíně, obraně, síle a rychlých protiútocích," popisuje, jakou hru praktikují poté, co celek převzal bývalý kouč Finska i Chorvatska.

Český celek měl v pánu postoupit na šampionát už z tříčlenné skupiny s Arménií a Bosnou a Hercegovinou, jenže to neklaplo. "Před začátkem kvalifikačního cyklu jsme čekali, že se nás baráž nebude týkat a postoupíme rovnou ze skupiny, ale bohužel... Dvě porážky s Arménií, kdy jsme měli nějaké zdravotní problémy a neměli zrovna nejlepší formu (pak dvě výhry nad Bosnou a Hercegovinou) nás přeřadily do téhle role," popisuje Rešetár, jak si zkomplikovali situaci.

Před důležitým dvojzápasem vnímá roli favoritů a věří v postup na šampionát v příštím roce. "Určité zklamání z toho přímého nepostupu tady je, ale teď potřebujeme přejít přes tu baráž aby bylo všechno, jak jsme chtěli. Favoriti jsme, ale čeká nás ještě dlouhá bitva."

Pomoci k postupu by mohla i brněnská hala ve Vodově ulici, kde se české reprezentaci i v minulosti dařilo. "Ta hala nám přináší štěstí, daří se nám tady dlouhodobě, na rozdíl od jiných míst, které za to samozřejmě nemůžou, jsme tu slavili postupy už několikrát. A doufám, že se nám to povede zase," říká střelec 89 reprezentačních gólů.

Přiznal, že se mu moc nelíbí udělování občanství futsalistům z Brazílie, což pomohlo například k postupu i arménské reprezentaci. "U nás to trvá roky, ale v některých zemích to jde zřejmě snadno. Bez přehánění přes noc. Ale s tím by musela něco udělat UEFA, jinak proti tomu bojovat nelze," ukončil rozhovor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články