Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Euro se vzdálilo. Futsalisté na úvod baráže podlehli Srbsku 3:4

Chomutov - Čeští futsalisté v úvodním utkání baráže o mistrovství Evropy 2018 podlehli Srbsku 3:4 a vzdálila se jim účast na devátém Euru za sebou. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna v Chomutově neudrželi vedení a balkánského protivníka neporazili ani na sedmý pokus. Odveta v Srbsku se hraje za dva týdny.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté na úvod baráže ME doma podlehli Srbsku

"Po poločase prohrávat 3:4 zas není tak úplně špatné. V Srbsku se může stát cokoliv a my se tam určitě jedeme porvat o vítězství," řekl kouč Neumann. "Na druhou stranu jsme narazili na skvělé mužstvo. Jsou to semifinalisté mistrovství Evropy a my jsme s nimi sehráli úplně vyrovnané utkání. Padli jsme na produktivitu, kterou musíme zlepšit, abychom své šance proměňovali," dodal.

Domácí na začátku utkání trefili břevno a ve čtvrté minutě otevřeli skóre díky Seidlerovi. Další slibné šance však Češi neproměnili a ve 13. minutě vyrovnal Kocič. Seidler poté opět zamířil do břevna a na konci prvního poločasu se při srbských akcích několikrát blýskl Gerčák.

Zkušený brankář zářil i v úvodu druhého poločasu, ale Srbové pak z převahy dali během čtyř minut tři góly. Gerčáka překonali dvakrát Perič a jednou Rakič. "Spíš to byla nekoncentrovanost. Najednou jsme dostali gól na 2:1 a mysleli, že je budeme honit. Ale to je samozřejmě voda na srbský mlýn," litoval Neumann.

Český tým se ještě zvedl a v závěrečné desetiminutovce zásluhou Cupáka a Seidlera snížil na 3:4. Hosté však alespoň těsný náskok udrželi. "Až když jsme si vzali time a vrátili se k naší původní hře, tak najednou jsme začali být nebezpeční a dali dva góly. Cením si toho, že mužstvo se i za stavu 1:4 nepoložilo a rvalo se dál," uvedl Neumann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články