Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Drama s hořkou tečkou. Futsalisté po gólu deset sekund před koncem prohráli v Itálii 5:6

Čeští futsalisté zůstávají v polovině kvalifikace o mistrovství světa bez bodu. Svěřenci Tomáše Neumanna prohráli v Itálii 5:6 po inkasované brance deset sekund před koncem a pro udržení naděje na postup musí všechny tři zbývající duely vyhrát.

Čeští futsalisté v dramatickém utkání ve městě Policoro třikrát vedli. Po výborném vstupu do zápasu získali díky Pavlu Drozdovi a Matěji Slováčkovi už v 6. minutě dvoubrankový náskok, ale Italové za další čtyři minuty srovnali.

Neumannovy svěřence poslal znovu do vedení Radim Záruba, domácí však ještě do poločasu skóre otočili na 4:3.

Obrat se v druhé půli podařil i Čechům, když nejprve Tomáš Vnuk srovnal a pak Záruba odkopem přes celé hřiště do prázdné branky ve 37. minutě upravil na 5:4.

Italové ale za necelou půlminutu srovnali a deset sekund před koncem po tvrdém napadání Fabricio Calderoli završil hattrick a stanovil konečné skóre.

Po polovině odehraných zápasů jsou čeští futsalisté ve čtyřčlenné tabulce bez bodu poslední, se sedmi body vede Španělsko. Odvetnou fázi zahájí Češi ve středu v Plzni proti Itálii.

Na MS do Uzbekistánu postoupí přímo jen vítězové skupin, čtyři nejlepší celky na druhých místech čeká baráž.

Itálie – Česko 6:5 (4:3)

Branky: 8., 18. a 40. Calderoli, 10. a 37. Motta, 17. Isgro – 11. a 37. Záruba, 3. P. Drozd, 6. Slováček, 27. Vnuk.

Česko: Vahala (Němec) – Záruba, Slováček, D. Drozd, P. Drozd – Křivánek, Rešetár, Holý, Knobloch – Homola, Vnuk, Seidler. Trenér: Neumann.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články