Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chrudimští futsalisté chtějí pošesté za sebou postoupit

Chrudim - Futsalisté Chrudimi se v tomto týdnu pokusí pošesté za sebou postoupit ze základní skupiny Futsal Cupu UEFA. Pomoci by jim mělo i domácí prostředí, protože se jim povedlo získat pořadatelství skupiny ve složení s Energií Lvov, bosenským celkem Leotar Trebinje a rumunským spolufavoritem Targu Mures. První zápas sledujte živě od 19:55 na programu ČT4 a našem webu.

Radost futsalistů Chrudimi
zdroj: www.fkerapack.cz

Vedení osminásobného českého mistra si nepřipouští nic jiného než postup. "Cíle máme vždy nejvyšší. Postoupit ze základní skupiny by mělo být povinností. Když půjdeme štěstí naproti, tak bychom se chtěli probojovat až do závěrečného Final Four," řekl prezident klubu František Tichý.

Cíle nemírní ani fakt obtížné skupiny. "Skupina je bezesporu náročná a bude velmi vyrovnaná. Ukrajinský a rumunský mistr se pravidelně probojovávají do elitní fáze a také bosenské Trebinje dosahuje v UEFA Futsal Cupu solidních výsledků. S ukrajinským mistrem jsme již před třemi roky prohráli v Pardubicích. I to naznačuje, že nás nečeká nic lehkého," přiznal Tichý. "Jeden ze tří favoritů skupiny bude nešťastný, a kdyby míchal kartami i bosenský klub, tak mohou zplakat nad výdělkem dokonce dva papírově lepší týmy," dodal.

Přesto věří, že Chrudim bude mezi postupujícími. "Věřím, že nevypadneme. Ale tak jako si umíme užívat vítězství, tak bychom museli umět přijmout i vyřazení z evropského poháru. Asi by se to ale dotklo i hráčského kádru a manažerských pozic v klubu, když by se s takto nabitým kádrem nepodařilo postoupit do dalších bojů v Evropě," připustil.

Hráči i trenéři si rovněž nepřipouštějí nic jiného než postup. "Máme ještě lepší mužstvo než vloni," připomněl hrající brazilský trenér Cacau návraty Marka Kopeckého, Tomáše Koudelky či Dentinha a příchod reprezentanta Petra Olivy. "Všichni hráči odevzdávají na trénincích maximum a uvědomují si, jak těžké zápasy je čekají. Je složité vybírat, který z hráčů se z širokého kádru nevejde do nominace na zápas," dodal Cacau.

Chrudim začne bojovat o postup v úterý od 20:00 proti Lvovu, ve středu narazí ve stejnou hodinu na Trebinje a v pátek od 18:00 sehraje duel s Targu Mures. Všechny zápasy z chrudimského zimního stadionu bude přenášet naživo ČT4 a náš web.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články