Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Chrudim po pěti letech prohrála ve futsalové lize

Praha – Futsalisté Chrudimi utrpěli v základní části nejvyšší soutěže první porážku od sezony 2008/2009. V utkání na palubovce teplické Balticflory se na favoritovi podepsala únava z předchozího programu. Navíc proti nim nastoupili dobře připravení Tepličtí, kteří po zápase mohli slavit se svým početným publikem cennou výhru 4:3.

Radost futsalistů Teplic
zdroj: ČT sport autor: Michal Pavlík

Souboj o první příčku měl od začátku náboj. Domácí vedli v 8. minutě 2:0 a dvoubrankový náskok udrželi i do poločasu, když na snížení Slováčka při power-play odpověděl střelou do prázdné branky Guimares. Po přestávce patřila hra Chrudimi a domácí jen bránili. Snížení hostí přišlo až ve 36. minutě, kdy se hlavou trefil Rešetár. Jenže domácí opět trestali do prázdné brány. Minutu před koncem vstřelil rozhodující gól Guimares a další snížení Rešetára už na výhře Teplic nic nezměnilo.

V utkání Nejzbachu a Benaga padaly branky až po přestávce. Skóre otevřel hostující Rodek, ale Vysoké Mýto dokázalo pět minut před koncem vyrovnat díky Vladykovi. Rozhodující trefu obstaral ve 38. minutě opět Rodek. Slavia porazila na domácí palubovce Plzeň 5:2.

Brněnské derby mezi favorizovaným Tangem a nováčkem Agromeli nebylo až tak jednoznačné, jak se očekávalo. Tango sice vedlo díky trefám Seidlera, ale Agromeli do poločasu snížilo na 2:3. Po přestávce hosté ještě jednou korigovali na rozdíl jedné branky, ale srazila je inkasovaná branka při vlastní power-play. Za domácí poprvé nastoupila brazilská posila Raphinha a hned nastřílela hattrick, totéž se povedlo i hostujícímu Slavíkovi.

Sparta znovu ztratila body, tentokrát doma remizovala 1:1 s Kladnem. Skóre utkání otevřel v 9. minutě Holeček, jenže o dvě minuty později vyrovnal kladenský reprezentant Frič a skóre už se nezměnilo. První výhru v nejvyšší soutěži oslavil nováček z Hradce Králové, který na domácí palubovce porazil brněnský Helas 4:3. Tři domácí branky vstřelil Vydarený. Hosté ještě v závěru korigovali výsledek při vlastní power-play, ale vyrovnat se Helasu již nepovedlo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články