Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Chrudim obhájila triumf v poháru, Benagu nasázela "šestku"

Kadaň – Nadvláda futsalistů Chrudim nad Pohárem FAČR pokračuje. ERA–PACK ve finále Final Four zdolal pražské Benago jednoznačně 6:1 a celou soutěž vyhrál pošesté v řadě. Celkově Chrudimští triumfovali v poháru již sedmkrát.

Slavící hráči Chrudimi
zdroj: ČT

Chrudim do finálového duelu vstoupila nejlíp, jak mohla, a již v druhé minutě se ujala vedení, když se po nahrávce Romana Mareše trefil Lukáš Rešetár. Pražané však o chvíli později brankou Marcela Rodka srovnali a pět minut před poločasem mohli jít dokonce do vedení, když po šestém akumulovaném faulu kopal penaltu střelec první branky Rodek. Žďánský jeho pokutový kop však vychytal.

ERA–PACK se do vedení vrátil ještě před první půli, když se podruhé mezi střelce zapsal Rešetár.

Druhá půle byla již jasně ve znamení favorita. Benago se sice oproti první půli herně zlepšilo, ale branky střílela pouze Chrudim. V pětadvacáté minutě zvýšil po pěkném sólu na dvoubrankové vedení Brazilec Douglas. Klid na kopačky ERA – PACKU přinesl Max, kterému znovu asistoval Mareš.

Stejný střelec se trefil ještě tři minuty před koncem a na konečných 6:1 pro Chrudim upravil do prázdné branky při power-play pražského celku Mareš.

"Chycená desítka byla dle mě klíčový moment utkání. My jsme pak dali na 2:1, v druhé půli jsme ještě jeden gól přidali a pak jsme si zápas kontrolovali. Benago se sice snažilo a bylo důstojným soupeřem, ale už jsme ten zápas dotáhli do úspěšného konce," řekl po utkání obránce Chrudimi Marek Kopecký.

FC Benago Praha – FK ERA-PACK Chrudim 1:6 (1:2)

Branky a nahrávky: 6. Rodek (Štverák) – 2. Rešetár (R. Mareš), 19. Rešetár (Dentinho), 26. Douglas, 29. Max (R. Mareš), 38. Max (Koudelka), 38. R. Mareš. Rozhodčí: Henych – Chládek. ŽK: Douglas (EP). Diváci: 309.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články