Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Chrudim i přes prohru postupuje do základní skupiny Futsal Cupu

Chrudim - Futsalisté Chrudimi pošesté za sebou postoupili ze základní skupiny Futsal Cupu UEFA. Jako pořadatel skupiny po výhrách nad Lvovem a Trebinje dnes sice prohráli 4:5 s rumunským mistrem Targu Mures, což jim však stačilo, aby doprovodili Lvov do elitní fáze. V závěru roku se pak pokusí poprvé v historii postoupit mezi čtyři nejlepší celky soutěže.

Radost hráčů Chrudimi
zdroj: ČT24

"Bylo to hodně těžké, hrábli jsme si na dno sil. Začali jsme hrozně. Pak jsme to sice vyrovnali, ale bylo to drama. Jsme šťastní, že jsme postoupili," řekl po utkání brankář Tomáš Meller. "Už před turnajem jsme říkali, že skupina to bude těžká. Bylo to velké drama a divákům se to muselo líbit," dodal asistent trenéra Jaroslav Bartušek.

Chrudimští šli do utkání s tím, že jim stačí k postupu i prohrát o gól, jenže vůbec jim nevyšel vstup do utkání. Přestože věděli, že největší nebezpečí hrozí od Florina Mateje, právě hvězda soupeře dala už v prvních čtyřech minutách dva góly. V tu chvíli by postoupil rumunský celek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chrudim - Targu Mures

Jenže Chrudim zachránil zkušený Michal Mareš, který nejprve rychle snížil a v závěru první půle po brejku srovnal.

Český mistr měl pak řadu šancí, jak se dostat do vedení, které ale nevyužil. Rumuni pak začali hrát power play a dvakrát šli do vedení. Chrudim však vždy našla odpověď. Klíčový gól na 4:4 dal minutu před koncem z přímého kopu znovu Michal Mareš. Na postupu už nic neměnil ani další zásah Floriana Mateie pět sekund před koncem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články