Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Chrudim dočasně opouští hrající trenér Cacau

Chrudim - Futsalisté Chrudimi minimálně na tři měsíce přišli o hrajícího brazilského trenéra Ricarda Sobrala zvaného Cacau. Zlákala ho nabídka vést kazašský celek Kairat Almaty, který postoupil do Final Four futsalové Ligy mistrů. Českého mistra povede dosavadní asistent Jaroslav Bartušek.

Cacau
zdroj: isifa/MAFRA autor: Michal Klíma

Kvůli novému angažmá se Cacau musel vzdát i pozice asistenta u české reprezentace. Na jeho místo se vrátí Vlastimil Bartošek, kterého právě Cacau před dvěma roky vystřídal. "Dostal jsem od Kairatu postupně tři nabídky a ta poslední už byla taková, že jí nešlo odolat," vysvětlil své rozhodnutí Cacau. "Z klubu odešel trenér Barbosa, který dostal nabídku z ruského Novosibirsku, takže budu i působit jako hlavní trenér," dodal.

Na konci dubna by se pak měl vrátit do Chrudimi a stihnout tak vyvrcholení play-off české ligy. "Tak jsme na tom domluvení s prezidentem Chrudimi Františkem Tichým. Jsem rád, že mi umožnil pracovat v Kairatu a zúčastnit se s ním Final Four. Doufám, že se mi tím také podaří navázat úzkou spolupráci mezi Kairatem a Chrudimí," dodal Cacau.

Jednačtyřicetiletý Cacau působil v Chrudimi čtyři roky. Nejprve jako hráč a později i jako trenér. Dříve hrál ve Španělsku, Rusku či Kazachstánu právě za Kairat. Startoval i za brazilskou reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články