Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chrudim čeká ve Futsal Cupu boj o postup do Final Four

Barcelona - Po plzeňských fotbalistech si atmosféru prestižního souboje s věhlasnou Barcelonou vyzkoušejí také futsalisté Chrudimi. Vzájemným soubojem dnes odstartují elitní skupinu Futsal Cupu, ze které jen vítěz postoupí do závěrečného Final Four. Čtveřici celků barcelonské skupiny uzavírají ázerbájdžánský Araz Naxcivan a Eindhoven. Chrudim se v elitní skupině představí počtvrté a v předchozích případech marně útočila na účast mezi nejlepšími čtyřmi celky soutěže. Letos se o to chce pokusit znovu, i když ji čeká obtížný úkol. Úvodní zápas elitní skupiny sehraje Chrudim dnes od 20:45. Přímý přenos vysílá ČT4 a web sportživě.cz.

Favoritem skupiny je Barcelona, která sice prožívá premiéru v elitní evropské soutěži, ovšem jako mistr španělské ligy, zřejmě nejkvalitnější v Evropě, má nezpochybnitelnou kvalitu. "Mezi soupeři se už nedalo vybírat. Máme Barcelonu, všichni se tam těšíme a jsme rádi, že si proti tak silnému celku můžeme zahrát," prohlásil pro klubový web zkušený Roman Mareš. Těší se především na souboj s hvězdami španělského klubu. "Třeba Javi Rodriguez, to je pan futsalista, který je sice už v letech, ale má toho neuvěřitelně moc odkopáno a je na hřišti stále vidět. K nejlepším borcům soupeře budou patřit Fernandao, Wilde a Torras. Zkrátka co jméno, to pojem," dodal.

Silným soupeřem je i ázerbájdžánský Araz. "Svým způsobem to pro nás bude ještě těžší soupeř než Barcelona. Mají v kádru deset nových Brazilců, kteří jsou prý ještě lepší než ti, co tam byli," míní Mareš. "Musíme se kousnout, odbojovat si všechny zápasy a já říkám - jsme sice už zkušení, ale jedeme se tam i učit," prohlásil.

Posledním soupeřem je Eindhoven, v jehož případě Chrudimští netuší, co mají čekat. "Nikdy jsme je neviděli. S nizozemským futsalem mám zkušenosti jen z reprezentace. Ale počítáme s tím, že jejich hra bude hodně podobná tomu, jakým způsobem proti nám hrálo v předchozí fázi soutěže belgické Chatelineau. Opět nás čeká tým s řadou hráčů arabského původu," předpovídá Mareš.

Program elitní skupiny:

Čtvrtek 17. listopadu:

18:30 Araz Naxcivan - Eindhoven,

20:45 FC Barcelona - ERA-PACK Chrudim.

Pátek 18. listopadu:

18:45 ERA-PACK Chrudim - Araz Naxcivan,

21:00 FC Barcelona - Eindhoven.

Neděle 20. listopadu:

17:00 Araz Naxcivan - FC Barcelona,

19:15 Eindhoven - ERA-PACK Chrudim.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články