Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chorvatsko má skvělé futsalisty, zní z českého týmu před baráží. Seidler se vsadil se spoluhráčem

Nejprve je dělilo 35 sekund od účasti na MS, teď to jsou dva těžké zápasy. Českým futsalistům na domácím kvalifikačním turnaji v Brně těsně unikl přímý postup na světový šampionát. V baráži o turnaj, který se uskuteční letos v Litvě, zabojují proti silnému Chorvatsku. Soupeře táhne i současný spoluhráč kapitána národního týmu Michala Seidlera ze Sparty. Odvetu baráže 12. dubna sledujte živě na programu ČT sport či webu ctsport.cz. 

Radost reprezentačního futsalisty Michala Seidlera
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Češi porazili 3:1 Slovinsko, 4:0 Rumunsko a už večer před posledními duely ve skupině mohli slavit. Jenže Slovinci, přestože pět minut před koncem vedli nad favorizovaným Kazachstánem 3:2, prohráli 3:4. A to ještě 35 sekund před závěrečným klaksonem svítila na tabuli remíza, která by stačila. 

"V poslední minutě už jsem nevydržel, chodil v zákulisí a rozhodující gól jsem viděl za tribunou. Bylo to po strašné chybě, ale nechceme se na to vymlouvat. Pořád je v hlavách, že to bylo blízko, ale už se pomalu začínáme připravovat na baráž," ujistil kouč Tomáš Neumann.

Jeho svěřenci ještě mohli potvrdit postup alespoň remízou proti favorizovanému Kazachstánu v kádru se čtyřmi naturalizovanými Brazilci, ovšem po rychlých třech brankách v úvodu na soupeře nestačili 2:5. "Byli jsme dobře připravení na zápasy. Trenér nám poskytl videa, ale v hlavách jsme to asi neunesli. Udělali jsme na začátku tři velké hrubky a po pěti minutách bylo po zápase," pokrčil rameny Seidler. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté SZ: Kouč Neumann a kapitán futsalistů Seidler o baráži MS

Právě přílišnou taktickou přípravu mužstva si trochu nezvykle Neumann vyčítal. "Popsali jsme klukům každého hráče zvlášť. Vyšlo to na Slovinsko a Rumunsko. I Kazachstán jsme rozebrali do šroubku. Ale soupeř měl čtyři světové hráče. Když ukážete jejich hru po kouscích, tak hráči na to koukali se slovem: Tyjo," prohlásil trenér.

"I když jsme řekli dost. Tohle bude 5 procent hry a dalších 95 se odvíjí od toho, jak budete hrát a využívat vlastních silných zbraní. Jenže kluci měli ze začátku v hlavě silné zbraně Kazachstánu, za což jsme byli potrestaní. Beru to na sebe, moje chyba," litoval Neumann. 

Češi obsadili druhé místo v obtížné skupině jen o skóre za Kazachy. "Kdyby nám někdo řekl před turnajem, že budeme mít šest bodů a postoupíme do baráže, byli bychom spokojení. Je to pro nás úspěch," korigoval Seidler. 

Futsalisté na MS

- Tři účasti, naposledy v Kolumbii Češi chyběli
- Nejlépe v Thajsku v roce 2012 - osmifinále

Baráž:
První utkání - 9. dubna v Chorvatsku
Odveta - 12. dubna v ČR

Futsalisté začnou dvojutkání s Chorvaty na jejich půdě, o tři dny později je čeká odveta doma. Dost možná i v dějišti kvalifikace ve sportovní hale Vodova v Brně. "Pro mě je lepší hrát první zápas venku, protože tato utkání bývají opatrnější. Myslím si, že to bude pro nás lepší. Když tam uhrajeme dobrý výsledek, doma můžeme vyhrát," věří Seidler.

Právě jeho kolega ze Sparty Tihomir Novak je jedním z lídrů chorvatské reprezentace. "Máme spolu sázku, kdo postoupí. Doufám, že to budeme my," řekl český reprezentant.

Chorvaté? Fyzicky i technicky zdatní

Mimo obránce Novaka má barážový soupeř další individuality. "Například Franko Jelovčič, který hraje v Itálii. Disponují spoustou skvělých hráčů. Jde o kompaktní tým, individuálně dobrý i fyzicky velice zdatný. Věřím, že vymyslíme taktiku, která bude úspěšná," hlásil kouč, jenž tým připraví na březnovém soustředění.

Chorvatsko nakonec stejně jako český celek o skóre nepostoupilo ze skupiny. "Tipoval jsem, že půjdou přes Rusko přímo na šampionát. Nestalo se a spadli do baráže. Měli i podobný osud ve skupině. Musíme se s nimi porvat, bude to velice těžké," dodal Neumann.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články