Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čeští futsalisté si zahrají baráž o Euro, selhali v Kazachstánu

Almaty (Kazachstán) – Za posledních šestnáct let nechyběli čeští futsalisté na žádném evropském šampionátu. O tom, jestli tuto sérii prodlouží, se ale rozhodne až v baráži, kterou si Češi zahrají po prohře 0:3 na palubovce Kazachstánu. Barážový zápas tak národní tým čeká znovu po dvou letech.

Čeští futsalisté v závěrečném utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2018 podlehli v Almaty domácímu Kazachstánu 0:3 a o postup na šampionát ve Slovinsku budou muset zabojovat v zářijové baráži. Tu si výběr trenéra Tomáše Neumanna zahraje opět po dvou letech.

"Musím říct, že to byl naprosto vyrovnaný zápas. Chybělo nám trošičku štěstíčko. Myslím, že jsme dnes odehráli skvělé utkání, bohužel se smutným koncem," řekl kouč Neumann.

Český tým v souboji o přímý postup nepotvrdil předchozí výhry 7:3 nad Makedonií a 5:4 nad Dánskem a na bronzové medailisty z minulého Eura nestačil. Kazachstán vyhrál i třetí duel ve skupině bez inkasované branky.

"Je to náš strop, co teď hrajeme. Tady jsme si věřili, že se můžeme o první místo porvat a že to zkusíme. Kluci tady odvedli skvělou práci a všechny tři zápasy měly něco do sebe," zhodnotil Neumann. "Jestli na to navážeme, tak přes baráž máme šanci se tam dostal," dodal trenér.

Domácí tým poslal do vedení v páté minutě Douglas a těsně před koncem první půle přidal pojistku Michail Peršin. Hosté si vytvářeli šance, ale nedokázali překonat výborného brankáře Higuitu, který navíc z dálky několikrát prověřil gólmana Gerčáka. V závěru při české power play uzavřel skóre střelou do prázdné branky znovu Douglas.

"Druhý a třetí gól jsme soupeři úplně zbytečně darovali po ohromných chybách. Ti brazilští hráči, co má Kazachstán, jsou úplně jinde a v podstatě neslezou z placu. Vynikající Higuita, který nás dneska vychytal, to uzavřel," uvedl Neumann.

Od roku 2001 Češi nechyběli na žádném evropském šampionátu. Největším úspěchem jsou třetí místa z let 2003 a 2010, na posledních třech kontinentálních turnajích ale Neumannovi svěřenci skončili vždy už v základní skupině.

Kazachstán - ČR 3:0 (2:0) 

Branky: 5. a 39. Douglas Jr., 20. Peršin.

Sestava ČR: Gerčák (Vahala) - R. Mareš, Rešetár, Seidler, Janovský - Cupák, Záruba, Hrdina, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Kovács, Belej. Trenér: Neumann. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články