Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Čeští futsalisté remizovali se Srbskem a jsou v osmifinále

Bangkok - Čeští futsalisté postoupili do osmifinále mistrovství světa, když v závěrečném utkání skupiny uhráli potřebnou remízu 2:2 se silným Srbskem. V druhém duelu skupiny Kuvajt překvapivě porazil Egypt 4:3, Češi tak nakonec obsadili se čtyřmi body druhé místo a v osmifinále narazí na vicemistry Evropy Rusy, s nimiž se utkají v pondělí od 12:30.

Čeští reprezentanti věděli, že po předchozí porážce 2:7 s Egyptem potřebují proti čtvrtfinalistům posledních dvou evropských šampionátů uhrát alespoň bod. Jenže už po šesti minutách inkasovali, když se z úhlu prosadil Kočič. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna si postupně vytvořili tlak, jenže propadali v obraně a Srbové se dostali hned do několika dobrých šancí. Buď ale ztroskotali na brankáři Gerčákovi, nebo na vlastní nepřesnosti.

A Češi toho dokázali využít. Ve 33. minutě vybojoval Cupák míč a založil brejk, který po Rešetárově střílené přihrávce zakončil střelou do prázdné branky kanonýr Seidler. Jenže o tři minuty později česká obrana znovu propadla a Bojovič dorážkou vrátil Srbsku vedení. Uběhlo však jen 46 vteřin, Rešetár se hezkou kličkou u postranní čáry uvolnil a jeho střílený centr tečoval do vlastní branky obránce Pavičevič. Zbylé tři minuty už se Češi snažili hlavně držet míč, a jelikož i Srbsku stačila remíza k prvenství ve skupině, v poklidu se utkání dohrávalo.

"První poločas nebyl zrovna podle našich představ, ale druhý už jsme začali víc napadat a bylo to vidět. Měli jsme i hodně štěstí. Srbové měli docela dost šancí dát nám gól, ale naštěstí je neproměnili. Pak jsme vyrovnali na 2:2 a dohráli jsme to celkem v klidu," hodnotil utkání střelec české branky Michal Seidler.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články