Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Čeští futsalisté přidali v kvalifikaci další výhru, zdolali Makedonii

Almaty (Kazachstán) - Čeští futsalisté vyhráli i druhé utkání v kvalifikaci mistrovství Evropy a mají jistotu baráže. Výběr trenéra Tomáše Neumanna dnes v Almaty především díky čtyřem gólům kapitána Lukáše Rešetára porazil Makedonii 7:3 a navázal na sobotní triumf 5:4 nad Dánskem. V úterý si Češi zahrají o přímý postup na slovinský šampionát proti domácímu Kazachstánu.

Čeští futsalisté
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

"Spadla z nás únava z prvního dne, kdy jsme ještě byli nedospalí a působila na nás aklimatizace. Přistoupili jsme k tomu hlavně zodpovědně a musím říct, že jsme předvedli kvalitní výkon," řekl kouč Neumann.

Makedonce poslal do vedení ve třetí minutě Marinho de Souza, ale brzy odpověděl Záruba a těsně před koncem prvního poločasu otočil skóre Rešetár. Ten dvě minuty po pauze přidal třetí branku, pak zvýraznili náskok Koudelka a Záruba. Ve 30. minutě Rešetár zkompletoval hattrick a po Petrovičově snížení se dvaatřicetiletý kapitán ještě v závěru trefil počtvrté. Skóre uzavřel z penalty Marinho.

"Nebudu vyzdvihovat jednotlivce, ale hráli jsme opravdu jako tým a šli si za tím vítězstvím. Řekli jsme si, že nic jiného nebereme," upozornil Neumann. "Znali jsme silné i slabé stránky Makedonie a toho jsme využili. Nakonec z toho byl pohodový zápas, takže jsem dnes maximálně spokojený," dodal trenér. Český tým čeká nejtěžší test proti Kazachstánu, který na loňském Euru získal bronz a v kvalifikaci vyhrál oba zápasy bez inkasované branky.

"My jsme sem přijeli vyhrát skupinu, takže náš cíl nekončí. Máme za sebou jenom dva zápasy a teď nás čeká to nejdůležitější. Chceme se na to dobře připravit a chceme uspět," prohlásil Neumann. Od roku 2001 Češi nechyběli na žádném evropském šampionátu. Největším úspěchem jsou třetí místa z let 2003 a 2010, na posledních třech turnajích ale Neumannovi svěřenci skončili vždy už v základní skupině.

Kvalifikační skupina ME ve futsalu v Almaty (Kazachstán):

Makedonie - ČR 3:7 (1:2)

Branky: 3. a 40. z pen. Marinho de Souza, 32. Petrovič - 20., 22. a 30. a 37. Rešetár, 5. a 29. Záruba, 34. Koudelka. Sestava ČR: Gerčák (Vahala) - R. Mareš, Rešetár, Seidler, Janovský - Cupák, Záruba, Hrdina, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Kovács, Belej. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy