Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Čeští futsalisté obhajují na Euru bronzové medaile

Záhřeb - Chorvatsko ode dneška hostí futsalové mistrovství Evropy, na kterém se představí také čeští reprezentanti, kteří obhajují třetí místo z minulého šampionátu. Největšími favority jsou znovu Španělé, kteří vyhráli poslední tři mistrovství a celkově získali pět ze sedmi možných titulů mistrů Evropy. Finále turnaje je na programu 11. února v Záhřebu. Vedle české reprezentace se na turnaji představí také český rozhodčí Karel Henych.

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT24

Češi pod vedením trenéra Tomáše Neumanna na minulém mistrovství překvapili, když po postupu ze skupiny zdolali ve čtvrtfinále silnou Itálii a po prohře s pozdějšími mistry Evropy Španěly porazili v boji o bronz Ázerbájdžán. "Řekl bych, že tým je nyní ještě vyzrálejší, než byl v Maďarsku. Spousta kluků je v optimální pohodě i věku," věří Neumann, že Češi mohou úspěch zopakovat.

K tomu ale potřebují postoupit ze skupiny A, ve které je také domácí Chorvatsko a Rumunsko, s nímž Češi nevyhráli už devět vzájemných zápasů. Zároveň by bylo potřeba skupinu vyhrát, jelikož se dá očekávat, že Španělé vyhrají skupinu B a ve čtvrtfinále půjdou na druhý tým ze skupiny A. První utkání sehraje český výběr 2. února proti Rumunsku, o dva dny později ho čeká Chorvatsko.

Tomáš Neumann: "Je to hodně těžká skupina. Chorvaté hrají doma, bude je podporovat 14 tisíc fanoušků. Navíc se na turnaj dva roky intenzivně připravují. A Rumuny jsme devětkrát za sebou neporazili. Je načase, abychom tuhle sérii utnuli."

Jednoznačným favoritem jsou Španělé, kteří na mistrovství Evropy neprohráli už 12 zápasů v řadě. Minulý turnaj zakončili se skóre 27:5 a výraznější problémy jim dělali jen Rusové, které zdolali až na penalty. "Vítězit je skvělý pocit a ta nejlepší motivace. Sice se na nás budou chtít všichni vytáhnout, ale my chceme pokračovat v přepisování historie a znovu dominovat Evropě," uvedl kapitán Kike, který pomohl Španělům vyhrát EURO v letech 2001, 2005, 2007 a 2010.

Vedle Španělů si dělají zálusk na medailové umístění také Rusové a Portugalci, kteří v minulém finále podlehli Španělsku 2:4. Zpět na medailové pozice chtějí i Italové, kteří po zlatu, bronzu a stříbru loni skončili ve čtvrtfinále právě v souboji s českými reprezentanty. Italové se ve skupině C utkají s Ruskem a nováčkem Tureckem, Portugalci jsou ve skupině D s Ázerbájdžánem a Srbskem. Španělé se ve skupině B potkají s Ukrajinou a Slovinskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články