Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Čeští futsalisté chtějí na ME postoupit do čtvrtfinále

Praha - Čeští futsalisté dnes vstoupí do mistrovství Evropy, které od úterka hostí Maďarsko. Zápasem proti Ázerbájdžánu zahájí národní tým vedený Tomášem Neumannem turnaj, na němž poprvé startuje dvanáct týmů. Cílem obměněného týmu je postup do čtvrtfinále, kam půjdou vždy dva týmy z každé tříčlenné skupiny. Česká reprezentace patří k pravidelným účastníkům ME, přičemž nejlepšího výsledku dosáhla před sedmi lety v Itálii, kde za účast v semifinále získala bronzové medaile. Od té doby došlo ke generační výměně, řada tehdejších opor už v týmu není. Futsal se od té doby ale hodně zprofesionalizoval a Češi by tentokrát byli spokojení i s postupem ze skupiny. V ní narazí vedle Ázerbájdžánu ještě na domácí výběr.

"Patříme mezi evropskou špičku, to ukazuje pravidelná účast na minulých turnajích. Postup je naším základním cílem a ve vyřazovacích zápasech se už může stát cokoliv," uvedl Neumann.

V posledních dnech český kouč pečlivě studoval poslední zápasy soupeřů. Především Ázerbájdžán je výjimečným protivníkem, neboť v jeho dresu hraje řada naturalizovaných Brazilců. I proto pozorně sledoval úterní vítězství nejbližšího soupeře nad Maďarskem 3:1. "Maďaři zápas před domácím publikem jednoznačně nezvládli," komentoval Neumann.

Do zápasu by měl zasáhnout i Marek Kopecký, kterého trápily zánártní kůstky. "Podle posledních tréninků to vypadá, že bude připraven nastoupit," věřil Neumann. Jeho svěřenci budou mít v prvním duelu výhodu početné skupiny příznivců v hledišti budapešťské haly, kde se skupina A hraje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články