Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi si připsali povinnou výhru s Němci. Ricardinhovo Portugalsko bude jiná váha

Česká futsalová reprezentace si v druhé fázi kvalifikace na mistrovství světa poradila s Německem 3:0. S výkonem ale svěřenci Tomáše Neumanna nemohli být spokojení, protože zápas rozhodně neměli pod kontrolou. Ve skupině v Portugalsku je v pátek čeká Lotyšsko a v neděli domácí tým s nejlepším hráčem světa Ricardinhem.

Tomáš Vnuk v souboji s německým obráncem
zdroj: futsal-fotbal.cz autor: futsal-fotbal.cz

Češi se po nepovedeném úvodu uklidnili v 10. minutě, kdy se prosadili Tomáš Vnuk a Michal Holý. Favorité se však nadále trápili a několikrát je podržel brankář Libor Gerčák. Až dvě minuty před koncem přidal třetí gól Radim Záruba střelou do prázdné branky při soupeřově power-play. Neumannův výběr nad Němci zvítězil i ve třetím vzájemném duelu.

"Je to samozřejmě těžké. První zápas proti takovému soupeři. Všichni očekávají, že vyhrajeme a že to půjde samo. Ale viděli jsme, že Německo je strašně houževnatý soupeř, navíc do toho dali kvalitu. My si nebyli schopni přihrát ani na dva metry a nechtělo se nám běhat," řekl po utkání nespokojený trenér Neumann.

České futsalisty ještě v portugalském městě Viseu čekají v pátek Lotyšsko a v neděli domácí evropští šampioni. Dva nejlepší týmy skupiny postoupí do elitní fáze kvalifikace, která se uskuteční na přelomu ledna a února. "Myslím, že takhle špatně už hrát nemůžeme. Na jednu stranu je to dobře, protože každý z těch hráčů si teď sáhne do svědomí a zítra odehrajeme úplně jiný zápas," věří směrem k dalším bojům Neumann.

Česká republika – Německo 3:0 (2:0)

Branky: 10. Vnuk, 10. Holý, 38. Záruba.
Česká republika: Gerčák (Hůla, Vahala) - Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk - Záruba, P. Drozd, Černý, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Janovský. Trenér Tomáš Neumann.
Německo: Pless (Wiegels) - Wittig, Hoffmann, Heinze, Sipahi - Schnitzerling, Meyer, Sepp, Sözer, Hirosawa, Baur, Saglam, Hadziavdic. Trenér Marcel Loosveld.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články