Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brněnské derby se prodlužovalo, druhé vítězství si odváží Tango

Brno – Futsalisté Tanga Brno získali ve čtvrtfinálové sérii proti městskému rivalovi Helasu druhé vítězství. Ve druhém utkání série, ve kterém byl jako domácí celek veden Helas, sice v základní hrací době dvakrát ztratili jednobrankový náskok, v prodloužení už ale na palubovce vládli a zejména zásluhou dvou branek Beleje vyhráli 5:2.

Utkání Helas Brno - Tango Brno
zdroj: ČT sport autor: Michal Pavlík

Tango se během první půle za bezbrankového stavu dvakrát odhodlalo k power play a napodruhé mu riziko vyšlo. Seidler našel před bránou Zárubu, který poslal v 10. minutě hosty do vedení. "Svým způsobem mě Tango překvapilo, i když jsem něco podobného čekal. Spíše jsem tuto variantu očekával, když by hosté vedli, aby hráli údržbu. Šli do rizika a povedlo se jim to. Klobouk dolů před trenérem," uznal po zápase trenér Helasu Jan Loup.

Trenér Tanga Marian Berky chtěl dát při power play úvodní góly, což se povedlo: "Chtěli jsme dát první gól a pak začít lépe bránit. Udělali jsme však fatální chybu a soupeř vyrovnal. Po první půli mohl Helas vést tři jedna, když šel ještě do dobrých přečíslení. Poté jsme měli dvě šance, které však Seidler ani Záruba neproměnili. To se nesmí stávat. "

Vyrovnávací branka padla ve 14. minutě. D. Cupák vybojoval míč a jeho střelu dorazil hlavou do brány Tanga Sýkora. Do přestávky pak Helas ještě dvakrát nastřelil tyč, na druhé straně domácí podržel brankář Šimon. Po přestávce se Tango ujalo vedení brzkou brankou Kovácse, jenže Helas pět minut před koncem vyrovnal po nádherné akci, kdy Lidmila přihrál Josefu Havlovi, který nekompromisně zavěsil a šlo se do prodloužení.

Tam jako by Helasu došly síly a Tango třemi góly zápas rozhodlo. Trenér Loup však porážku kondici nepřisuzoval. "Nemyslím si, že by nám došly síly. Góly jsme si dali sami. Myslím si, že jsme v základní hrací době měli více šancí a brejkových situací, ale nedali jsme branky. Měli jsme rozhodnout po čtyřiceti minutách. Dneska jsme měli sílu na vítězství, je to škoda. V prodloužení se hrálo vabank a my jsme dostali hloupý gól, který nás srazil," říkal trenér domácího celku.

Hra Tanga v některých fázích zápasu nebyla ideální. "Nějakým způsobem jsme se nemohli dostat do tempa," hledal příčiny Berky. "Byli jsme chladní a vlažní. Nebyli jsme agresívní na míč, chyběl nám pohyb a měli jsme špatný výběr místa. Helas umí hrát agresivně a dobře presovat. Jde o dobrého soupeře. "

Čtvrtfinále play off první futsalové ligy - 2. zápasy:

Helas Brno - Tango Brno 2:5 po prodl. (2:2, 1:1), stav série 0:2.

Sparta Praha - Teplice 2:3 (1:2), stav série 0:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články