Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Brazilci kralují světovému futsalu. Popáté jsou mistry světa

Bangkok - Pátý titul ze sedmi šampionátů. Brazilci kralují světovému futsalu. V dnešním finále v Bangkoku obhájili titul mistrů světa; stejně jako před čtyřmi roky porazili Španělsko 3:2 po prodloužení. Rozhodující gól dal dvacet vteřin před koncem Neto. Španělé hráli páté finále MS v řadě a potřetí odešli poraženi.

Brazilští futsalisté
zdroj: ISIFA

Souboj tradičních rivalů, kteří se ve finále utkali už počtvrté, byl podle očekávání velmi vyrovnaný. Brazílie se ujala vedení poté, co se Neto trefil po rychle rozehraném rohu. Jenže Španělé dokázali zápas rychle otočit dvěma góly rovněž ze standardních situací.

Čtyři minuty před koncem se prosadil legendární Falcao, který startoval už na čtvrtém šampionátu, a zařídil prodloužení. Když už se zdálo, že budou muset podobně jako před čtyřmi roky rozhodnout penalty, předvedl parádní akci Neto. U levé postraní čáry si přehodil soupeře a tvrdou ranou o tyč zařídil Brazílii triumf.

Bronzovou medaili obhájila Itálie, která v boji o třetí místo porazila Kolumbii 3:0. Nejlepším střelcem turnaje se s devíti góly stal Eder Lima, brazilský rodák reprezentující Rusko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články